• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baton: Žao mi je ako sam vam dosadan

Vozač ekipe Bron GP Dženson Baton rekao je u četvrtak da mu ne smeta što je sezona u Formuli 1 "dosadna".

 Baton: Žao mi je ako sam vam dosadan Izvor: MONDO

Baton je trijumfovao na pet od šest trka u šampionatu i vodi u generalnom plasmanu vozača sa 51 bodom, 16 više od klupskog kolege Rubensa Barikela.

"Svi smo ovdje kako bismo postigli najbolje rezultate, a činjenica je da je ove sezone ekipa imala mnogo bolji učinak od konkurenata. Svi žele da pobijede. Žao mi je što je šampionat postao dosadan zbog naših pobjeda, ali to mi uopšte ne smeta", rekao je Baton.

"Želim da ovo bude najdosadnija borba za titulu, ali uopšte nije tako. Vidjeli ste da je svaka trka bila neizvjesna i da su druge ekipe bile podjednako brze. Ali, mi smo ipak bili bolji i u kvalifikacijama u na trkama", dodao je on.

Mnogobrojni vozači Formule 1 smatraju da bi do kraja avgusta novi šampion mogao da bude poznat.

Dvostruki svjetski šampion, vozač Renoa, Fernando Alonso rekao je da bi za takmičenje u šampionatu bilo bolje da se vodi neizvjesnija borba za titulu.

"Postoji mogućnost da Baton matematički obezbijedi titulu poslije 12 ili 13 trka u šampionatu. To bi bilo dobro za njega, ali ne i za Formulu 1. Prethodna dva šampionata su odlučena u posljednjim trkama, a šampioni su odlučeni u posljednjoj krivini. To je dobro za takmičenje i gledaoce", rekao je Alonso.

Međutim, Alonso smatra da Baton zasluženo vodi u generalnom plasmanu vozača.

"Ne želim da kažem da je ove godine Formula 1 dosadna, na kraju uvijek najbolji pobijedi, a Dženson je u prvom dijelu sezone to i dokazao. Ako tako nastavi uskoro će postati novi šampion", dodao je on.

Takođe i vozač Ferarija Felipe Masa smatra da će Baton i ekipa Bron GP biti šampioni.

"Nisam osoba koja se lako predaje i boriću se do posljednje krivine u posljednjoj trci. Ali, vjerujem da će ekipa Bron osvojiti šampionat, ne vjerujem da će propustiti ovakvu priliku. Čini mi se da je gotovo", rekao je Masa.

Takmičenje u Formuli 1 nastavlja se ovog vikenda sedmom trkom u šampionatu za Veliku nagradu Turske, koja se vozi u nedjelju 7. juna od 14 sati.

(Beta, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC