• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal zbog povrede ne igra u Kvinsu

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal otkazao je nastup na turniru Kvins klab u Londonu zbog povrede koljena.

 Nadal zbog povrede ne igra u Kvinsu Izvor: MONDO

Španac je izjavio da će tokom pauze pokušati da zaliječi povredu, kako bi spreman dočekao početak Vimbldona, na kojem će prvi put braniti trofej.

"Nije tajna da sam tokom proteklih mjeseci imao dosta problema sa koljenom, zbog čega nisam igrao na najvišem nivou. Narednih dana moraću ozbiljno da poradim sa svojim timom na oporavku i povratku u top kondiciju, kako bi spreman došao na Vimbldon. Nadam se da ću do početka trećeg Gren slema sezone uspjeti da se u potpunosti oporavim", izjavio je Nadal, koji je na Rolan Garosu eliminisan u četvrtom kolu od Robina Soderlinga.

Nadal će prvi put od 2005. godine propustiti turnir u Kvinsu, koji počinje 8. juna, dvije nedelje prije Vimbldona.

On je prošle sezone osvojio i prvu titulu, savladavši u finalu Novaka Đokovića, a na krilima tog uspjeha okitio se trofejom i na Vimbldonu.

"Veoma sam razočaran što ću propustiti turnir u Londonu pred divnom britanskom publikom, koja poznaje tenis, i zbog toga što neću moći da se ponovo borim za trofej", dodao je Nadal.

U odsustvu Nadala, Endi Marej biće najbolje rangirani teniser ove godine u Kvinsu, turniru koji se smatra nezvaničnom pripremom za Vimbldon. Osim Britanca učešće na teniskoj smotri u Londonu potvrdili su i Endi Rodik, Lejton Hjuit i Marat Safin, dok će Rodžer Federer i Novak Đoković igrati u isto vrijeme na turniru u Haleu.

"Rafa je bio najveći favorit za titulu ove sezone. Svi smo tužni što neće igrati, ali on najviše. Ipak, svjesni smo da je njegovo zdravlje na prvom mjestu i poštujemo to", izjavio je direktor turnira Kris Kermod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC