• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Igor Milanović kormilar Partizana

Jedan od najboljih vaterpolista svijeta svih vremena Igor Milanović novi je trener prvog tima Partizana.

 VATERPOLO: Igor Milanović kormilar Partizana Izvor: MONDO

To je u petak, 5. juna odlučio Upravni odbor kluba sa Banjice, tako da će Milanović na klupi naslijediti Dejana Udovičića, koji je poslije neuspjeha u Evroligi podnio ostavku.

"Ugovor će biti na tri godine. Izražavam svoje lično zadovoljstvo što je klub i ovog puta našao rješenje u svojim redovima, u svojoj trenerskoj školi, kao i dugo godina unazad. Ne vidim ijednu smetnju da Igor ono što je pokazivao kao igrač, sada ne pokaže i kao trener. Mi smo kao klub tu da mu pomognemo", rekao je za MONDO direktor Partizana Darko Udovičić.

Ciljevi kluba biće zacrtani poslije detaljnih razgovora sa Milanovićem, odnosno kada on bude izrazio svoje viđenje budućnosti ekipe i prije svega igračkog kadra. Bez obzira na sve, dodaje Udovičić, zna se koji su konstantni ciljevi Partizana, kao vaterpolo institucije.

"Nakon formiranja ekipe ciljevi će biti postavljeni, to je uvijek uobičajen slijed stvari. Imamo čvrste ugovore sa većinom igrača, osim sa Jugoslavom Vasovićem, Lukom Mirkovićem i Amerikancem Rajanom Bejlijem, koji su ugovori istekli. Saslušaćemo Igora, da kaže šta i kako želi",
dodao je Udovičić.

Upitan da li je Milanović bio jedini kandidat za novog trenera Partizana, direktor crno-bijelih je odgovorio potvrdno.

"Nismo se obazirali na ono što se pisalo po novinama i pominjanje raznih imena. Od odlaska Dejana Udovičića, želja nas u klubu je bila da novi trener bude Igor Milanović", rekao je Darko Udovičić.

Krajem marta ove godine, Milanović (43) je reizabran za predsjednika Skupštine VK Partizan, a do sada je vodio ekipu Studenta, koja je zapravo filijala Partizana.

Imao je bogatu igračku karijeru, začinjenu mnogobrojnim trofejima, od kojih su svakako najznačanije dvije olimpijske zlatne medalje sa tadašnjom reprezentacijom SFR Jugoslavije (1984. u Los Anđelesu i 1988. godine u Seulu), kao i dvije titule svjetskog prvaka.

Odigrao je čak 349 utakmica za državni tim i postigao je 540 golova, a klupsku karijeru gradio je u Partizanu (1975-1988), da bi potom igrao za zagrebačku Mladost (1988-1991), a dvije sezone nosio je i kapicu Crvene zvezde (1991-1993). Igrao je i za Budvansku rivijeru, Katalunju i Romu.

Igračku karijeru završio je 1996. godine.

Prije tri godine je primljen u Kuću slavnih u vodenim sportovima u Fort Loderdejlu, na Floridi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC