• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Svetlana ostavila Dinaru bez krune

Dinara Safina nije naučila lekciju od prošle godine, titula Rolan Garosa je u rukama Svetlane Kuznjecove!

 RG: Svetlana ostavila Dinaru bez krune Izvor: MONDO

Sedma teniserka svijeta u finalu je pobijedila prvu, rezultatom 2:0 (6:4, 6:2), poslije sat i 14 minuta igre.

Kuznjecova je iskoristila pet od sedam brejk lopti, u drugom setu dve od dve i zasluženo osvojila tek drugi gren slem trofej u karijeri, poslije US opena 2004, kada je imala samo 19 godina.

Safina kao da nije željela da izađe iz društva Jelene Janković. Njih dve ostaju jedine među 19 igračica koje su boravile na vrhu WTA liste, a da ni prije ni poslije toga nisu osvojile nijedan od četiri najznačajnija turnira!

Safina je prošle godine u Parizu poražena u finalu od Ane Ivanović, a zimus u Melburnu od Serene Vilijams. Kao ove subote protiv Kuznjecove, nije uspjela da iz sebe izvuče maksimum i završila je sa 0:2 i suzama u očima.

Kuznjecova je posle pomenutog trijumfa u Njujorku za nepunih pet godina odigrala dva gren slem finala i oba izgubila od Žistin Enan (Rolan Garos 2006, US open 2007).

Ovog puta, u duelu sa zemljakinjom i dobro poznatom rivalkom (Svetlana je iz Sankt Peterburga, a Dinara Moskovljanka), bila je daleko smirenija i nije dozvolila da je bilo šta izbaci iz ritma.

Safinu kao da je velika želja otjerala u greške, greške u sumnju u sopstvene mogućnosti, a sumnja u agoniju. Uostalom, sjetimo se njenog brata Marata… Temperament najčešće nije bio saveznik članovima te teniske porodice.

Naravno, Safina je imala svoje šanse, posebno u prvom setu, koji je započela brejkom, da bi već u narednom gemu Kuznjecova uzvratila i izjednačila na 1:1.

Osmi gem donio je Kuznjecovoj preokret. Povela je sa 0:40, Safina smanjila na 30:40, a onda nije imala sreće, pošto je loptica nezgodno odskočila ispred nje i omogućila protivnici da servira za set.

Safina je majstorski produžila borbu za 1:0. Bez izgubljenog poena se revanširala za brejk i smanjila na 5:4, da bi onda ostala bez koncentracije i prepuštanjem još jednog servis-gema praktično poklonila set Kuznjecovoj.

Živci su od tog trenutka bili veliki adut nove šampionke. Drugi set tekao je bez većih uzbuđenja, dok nije iskoristila prvu brejk loptu na obje strane i povela sa 4:2. I to je praktično bio kraj.

Kuznjecova je na svoj servis lako povisila na 5:2, a onda samo čekala da Safina dokusuri samu sebe. To je ova i učinila, kada je pri 30:40 odservirala sedmu dvostruku grešku…

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC