• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kličko i Čagajev - svi pojasevi na talonu

Dobrog boksa ipak će biti ovog mjeseca - Vladimir Kličko boriće se 20. juna u Gelzenkirhenu protiv Ruslana Čagajeva.

 Kličko i Čagajev - svi pojasevi na talonu Izvor: MONDO

Poslije otkazivanja borbe između Klička i Dejvida Heja za titulu šampiona u IBF i WBO verziji, te borbe Čagajeva i Nikolaja Valujeva u verziji WBA, Ukrajinac i Rus dogovorili su međusobni okršaj nakon kojeg će pobjednik objediniti svjetske titule.

"Dejvid ne može da se bori, ali radujem se borbi protiv Ruslana. On je WBA šampion, vrlo iskusan i težak borac”, rekao je Kličko, aktuelni šampion u IBO, IBF i WBO verziji.

Nakon odustajanja Dejvida Heja zbog povrede, organizatori, koji su već rasprodali većinu od 60 hiljada karata za meč na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu, odmah su se bacilli u potragu za novim protivnikom.

Logičan izbor bio je WBA šampion Ruslan Čagajev, a na ruku im je išlo i otkazivanje njegove borbe sa Valujevim, zakazane za 30. maj, pa će do meča za ujedinjenje titula doći nešto ranije nego što je planirano.

“Protekle nedjelje otkazan je moj meč sa Valujevim. Sada ću se boriti sa Vladimirom Kličkom pred 60 hiljada gledalaca. Radujem se borbi u Areni, ali i Kličkovim šampionskim pojasevima koje ću ponijeti kuću”, izjavio je Ruslan Čagajev.

On je titulu WBA šampiona osvojio 2007. godine pobijedivši Valujeva, poslije čega ju je dva puta odbranio, a 30-godišnji Rus je još neporažen u profesionalnoj karijeri, sa 25 pobjeda (17 nokautom) i jednim neriješenim ishodom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC