• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuznjecova: Osvojićeš ga, bolja si od mene

"Dinara je u ovom trenutku bolja teniserka od mene. Mislim da je u finalu bila umorna i previše stegnuta", rekla je pobednica Rolan Garosa.

 Kuznjecova: Osvojićeš ga, bolja si od mene Izvor: MONDO

Dinara Safina sjeća se Svetlane Kuznjecove kao juniorke koja je dolazila na mečeve sa "dvolitarkom" Pepsi kole u rancu.

Nije poznato šta su dve Ruskinje konzumirale na ovogodišnjem Rolan Garosu, ali Kuznjecova je u završnici turnira bila bolja i daleko smirenija.

Pobjedom u finalu smanjila je vođstvo Safine u međusobnim mečevima na 8:6. Kada je riječ o gren slem trofejima, tu je duplirala sopstvenu prednost i sada vodi sa 2:0!

"Dinara je u ovom trenutku bolja teniserka od mene, zato je broj jedan na WTA listi. Mislim da je u finalu bila umorna i previše stegnuta. Ja sam pobedila jer sam smogla snage za bolji tenis. Ali sigurna sam da će se Dinara vratiti i ostvariti svoj cilj", više nego korektna bila je Kuznjecova.

Njoj je čak bilo neprijatno da se raduje iz sve snage, pošto je Safina već na nekoliko gemova prije kraja meča došla na ivicu suza.

Dinari ne vrijedi mnogo što joj je i Serena Vilijams nedavno priznala da je najbolja na planeti, jer, čekanje na jednu od četiri najznačajnije titule se nastavlja.

Jelena Janković je iz istog razloga trpila kritike dok je bila na svjetskom vrhu, ali ona je na Rolan Garosu, Vimbldonu, Australijan i US openu uglavnom gubila prije finala.

"Nadam se da ću jednog dana konačno trijumfovati ovdje", rekla je Safina, koja u finalima gren slem turnira ima skor 0-3.

Kuznjecova je na svoju drugu titulu čekala dugo, od septembra 2004.

"Konačno mogu da stavim ruke na trofej. Rolan Garos mi je uvijek bio omiljeni turnir i zato je osjećaj još ljepši. Čim sam izašla na teren, znala sam da će sve biti u redu. Osjećala sam se kao tog dana na US openu…"

Novoj šampionki je pored pehara iz ruku legendarne Štefi Graf pripao i ček na milion i po dolara, dok će na račun Safine biti uplaćeno 750.000 dolara.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC