• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fedex na Robina za slavu i istoriju

U nedjelju se od 15 časova u finalu Rolan Garosa sastaju drugi teniser svijeta Rodžer Federer i Šveđanin Robin Soderling.

 Fedex na Robina za slavu i istoriju Izvor: MONDO

Federer ima šansu da osvoji jedini Gren slem trofej koji mu nedostaje i izjednači se sa Pitom Samprasom po broju osvojenih GS titula.


„Igrao sam mnogo finala – na Gren slemovima, ostalim velikim turnirima, tako da ću se truditi da ne budem pretjerano uzbuđen zbog predstojećeg. Pokušaću da se koncentrišem isključivo na meč. Igraću najbolje što znam i nadam se da ću osvojiti titulu“, dodao je 27-godišnji Švajcarac.

Federer je, ipak, vrlo oprezan pred finalni okršaj.

„Gledajte, ne postoji lako finale Gren slema. Veoma je jednostavno, pošto je i Robin sa druge strane mreže takođe dobio šest mečeva i definitivno je u životnoj formi“.

U tih devet mečeva Soderling je uzeo samo jedan set, u Haleu 2005. godine. Zadnji put su igrali nedavno u Madridu i bilo je 6:1, 7:5 za Švajcarca.


Ukoliko trijumfuje, Federer će postati šesti teniser u istoriji koji je osvojio sva četiri Gren slem takmičenja. Ranije su to učinili Fred Peri, Don Badž, Roj Emerson, Rod Lejver i Andre Agasi.

Upravo Amerikanac jermenskog porekla smatra da pobjeda Federera stavlja na mjesto najboljeg tenisera svih vremena.

„Pobjeda stavlja tačku na diskusiju gde je Federeru mjesto u istoriji ove igre. Da nije bilo Nadala, čuda prirode sa Majorke, on bi, vjerovatno već nekoliko puta osvojio Garos. Mnogo će mu značiti i da konačno popuni tu rupu“, izjavio je Agasi.

Ironija je da je Federer najbliži tituli sada, kada po mnogima igra daleko od svog maksimuma. Ali, Rodžer je pokazao veliku mentalnu snagu i na izvanredan način je koristio to što je neuporedivo iskusniji od svih rivala sa kojima je igrao (osim Hasa, koji fizički nije mogao da izdrži).


Meč Rodžer Federer - Robin Soderling igra se od 15 časova na terenu "Filip Šatrije".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC