• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Srbi odoljeli Amerima i sudijama

Vaterpolisti Srbije u drugom pripremnom meču na mini-turneji po SAD, odigrali neriješeno sa domaćinom 8:8.

 VATERPOLO: Srbi odoljeli Amerima i sudijama Izvor: MONDO

Poslije pobjede "delfina" u Stoktonu 10:7, vaterpolisti Srbije i SAD u drugom prijateljskom meču na Univerzitetu Berkli odigrali neriješeno - 8:8 (3:3, 1:3, 2:2, 2:0).

Srpski tim bio je bliži pobjedi, ali je suđenje američkih arbitara išlo na ruku domaćinu, koji je to iskoristio i u posljednjoj četvrtini uspio da iščupa remi. Čak su Amerikanci u posljednjem napadu imali igrača više i mogli do trijufma, ali su se vaterpolisti Srbije spretno odbranili.

Priznat sumnjiv "gol" Rajanu Bejliju (iako niko osim sudija nije vidio da je lopta prešla zamišljenu gol-liniju), a onda i nevjerovatan odnos u isključenjima u drugom dijelu igre (Amerikanci su imali osam puta igrača više u posljednje dvije četvrtine, a Srbija samo jednom!), jasni su pokazatelji da sudije Rotšart i Goldenberg nisu dozvolile poraz selekcije SAD na prestižnom Univerzitetu.

Istina je da na pripremama rezultat i nije u prvom planu, ali uvijek je lijepo pobjeđivati, jer se, prije svega, stiče samopouzdanje.

Do sudijskog scenarija, sve je išlo na vodenicu srpskog tima. Kontrola igre, vođstvo od tri gola razlike (7:4, 8:5), odlična igra raspoloženog Filipa Filipovića, koji je postigao četiri gola, od toga dvije parabole... Amerikanci su tada zaigrali mnogo grublje, sudije su tolerisale takvu igru i uspjeli su da izbjegnu drugi poraz.

Bilo je i zanimljivo pred samu utakmicu. Sudije su tražile da ne igra Živko Gocić koji je bio isključen u prvom meču!? Tek na zahtjev stručnog štaba srpske selekcije su se predomislili.

"Vidi se da smo još teški. Na dan utakmice imali smo trening u teretani, zatim rad u bazenu. Domaćin je tada odmarao, želio da se revanšira za poraz. Zaslužili smo pobjedu ali je važnije da se vidi gdje smo sada", rekao je pomoćni trener Vladimir Pavlović.

Srbija je imala veliku podršku sa tribina, a najveći aplauz je dobio Luka Šaponjić koji studira na Berkliju.

Po završetku meča kompletan srpski tim bio je gost u srpskoj crkvi "Sveti Jovan" gdje su im domaćini bili prota Dušan Bunjević i Đurđica Gordić sa gostima. Među njima je bio i Dragoslav Šiljak osvajač olimpijskog srebra 1952. godine jedan od vodećih naučnika u NASA.

"Čast mi je da sam ga upoznao", rekao je Filip Filipović slušajući priče iz života sjajnog čovjeka, sportiste i naučnika.

Posljednji meč na pripremama u SAD, Srbija igra protiv domaćina u nedjelju na Univerzitetu Stenford.

BAZEN Univerziteta Berkli. GLEDALACA: 800. SUDIJE: Rotšart i Goldenberg (SAD). IGRAČ VIŠE: SAD 15 (6), Srbija 7 (3). PETERCI: Srbija 1(1)

SAD: Mozes, Varelas 2, Hopkins, Pauers, Rajt, Man, Tajrel, Bejli 1, Aleksander, Smit, Krumpolc 3, Mekenzi, Delgadilo, Džonson, Mek Donel 1.Selektor: Šreder.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić, Vapenski, Gak, D. Pijetlović, P. Filipović 1, Aleksić, Rađen, F. Filipović 4, Prlainović 2, S. Mitrović 1, G. Pijetlović, Šaponjić, Ćuk. Selektor: Udovičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC