• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Šokirao me nezvani gost na finalu

Rodžer Federer priznao da je bio iznenađen i uplašen poslije upada španskog navijača na finalni meč Rolan Garosa.

 Federer: Šokirao me nezvani gost na finalu Izvor: MONDO

Rodžer Federer duel protiv Robina Soderlinga u finalu Rolan Garosa neće pamtiti samo po pobjedi i osvajanju prve titule u karijeri u Parizu i ukupno 14. Gren slem trofeju, već i po navijaču, koji je uletio sa tribina.

Džimi Džamp, navijač Barselone, poznat po prekidima mečeva, uspio je da nadmudri brojno obezbjeđenje na stadionu Filip Šatrije u nedjelju i "pravo niotkuda" stvori se ispred Federera u drugom setu, prilikom vođstva Švajcaraca od 6:1, 2:1.

Džamp, obučen u majicu sa švajcarskim motivom, držao je u ruci zastavu Barselone, kada je prišao Federeru i pokušao da mu stavi na glavu crvenu kapu.

Švajcarac je bio, najblaže rečeno, šokiran prisustvom nenajavljenog gosta na terenu.

"U prvi mah nisam shvatio šta se dešava, samo sam čuo reakciju publiku koja je bila neuobičajeno glasna. Onda sam odjednom ugledao čovjeka koji je stajao nevjerovatno blizu, pravo ispred mene".

Federer, koji je slično iskustvo doživio na mečevima u Montrealu i na Vimbldonu, prije tri godine, priznao je da je bio uplašen.

"Obično ti ljudi kad utrče u teren izvinu se rečenicom 'Oprosti, ali moram ovo da uradim', a ovaj je samo gledao u mene bez riječi i nisam bio siguran šta je htio. Izgledalo je kao da je htio nešto da mi da, a ja sam samo razmišljao da neće valjda učiniti neku glupu stvar. Pokušao je da mi stavi kapu na glavu, a onda je krenuo da bježi od obezbjeđenja. Ja sam ostao skamenjen. Mislim da mi je trebalo nekoliko minuta da se oporavim od šoka. Bio je to dodir koji je izazvao veliki strah", ispričao je Federer poslije meča.

Njegov rival u finalu Robin Soderling takođe je priznao da je bio iznenađen događajem koji je prekinuo meč.

"Uopšte se ne osjećate dobro kada se takvi stvare dogode. Mislim da su redari na terenu, kao i mi, bili šokirani događajem. U svakom slučaju nije prijatno kada dođe do upada nekog na teren, jer shvatite da niste bezbjedni", rekao je Soderling.

Prekidi teniskih mečeva nisu rijetkost, poput vimbldonskog četvrtfinalnog duela između Federera i Marija Ančića, kada je jedan navijač uletio sa reketom i lopticom i čak uputio udarac ka Švajcarcu, ali igrači i javnost i dalje u svježem pamćenju imaju duel Monike Seleš u Hamburgu 1993. godine, zbog kojeg uvijek osjećaju strah.

Opsjednuti navijač Štefi Graf je tada ubo nožem jugoslovensku teniserku u leđa, koja je zbog toga odsustvovala sa terena gotovo dve godine.

Džimi Džamp, koji je ranije već prekidao fudbalski meč Barselone i Osasune, odnosno finale Svjetskog prvenstva u ragbiju u Parizu 2007. godine, uhapšen je poslije incidenta na Rolan Garosu i prijeti mu jednogodišnja zatvorska kazna.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC