• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STRELJAŠTVO: Srbi u finalu Svjetskog kupa

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Lidija Mihajlović, Stevan Pletikosić i Damir Mikec obezbijedili su učešće na finalnom turniru Svjetskog kupa.

 STRELJAŠTVO: Srbi u finalu Svjetskog kupa Izvor: MONDO

U finalu Svjetskog kupa koji će biti održan u Kini od 28. oktobra do 1. novembra takmiči se osam najboljih strijelaca u svakoj disciplini na osnovu plasmana i rezultate ostvarenih na četiri godišnja Svjetska kupa, kao i pobjednici prošlogodišnjeg finala.

Mihajlović je u gađanju malokalibarskom puškom trostav 3x20 metaka druga na listi finalistkinja. Tako dobru poziciju niška olimpijka zauzela ja zahvaljujući srebrnoj medalji u toj disciplini na Svjetskom kupu u Milanu, kada je izjednačila državni rekord.

Kao drugoplasirani na finalni turnir se plasirao i Damir Mikec u disciplini malokalibarki pištolj na 50 metara. Plasman u završnicu u Kini obezbedio je drugim mjestom na Svjetskom kupu u Minhenu, kada je sa 574 kruga postavio novi rekord Srbije.

Pletikosić je u disciplini malokalibarska puška, trostav 3x40 metaka, u finale ušao kao sedmoplasirani u ovoj sezoni. Učešće je obezbijedio osvajanjem bronzane medalje na Svjetskom kupu u Pekingu.

Domaćin finala Svjetskog kupa trebalo bi da bude Peking, ali postoje nagoveštaji da Kinezi nameravaju da presele takmičenje u jedan grad u blizini Šangaja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC