• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veber: Baton je vanzemaljac!

Australijski vozač iz Red Bula Mark Veber priznao je da se na Velikoj nagradi Turske fokusirao na bitku za drugo mjesto.

 Veber: Baton je vanzemaljac! Izvor: MONDO

Australijanac je uspio da u borbi sa klupskim kolegom Sebastijanom Fetelom osvoji drugu poziciju, ali njihovi bolidi nisu mogli da zaustave maestralnog vozača Bron GP-a Džensona Batona, koji je u Istanbulu slavio u šestoj od sedam ovosezonskih trka Formule 1.

"Sebastijan i ja smo shvatili da je prvo mesto nedostižno i da ćemo se boriti za titulu prvog pratioca Batona. On je s druge planete", rekao je Veber.

Prema njegovim riječima, najvažniji je bio centralni, slabo vidljivi dio trke na stazi u Turskoj, zbog čega se zahvalio svom inžinjeru.

"Na različitim strategijama uopšte ne vidite svog protivnika. Morao sam da se oslonim na podatke iz boksa. Bili su dovoljno dobri da zaobiđem Fetela".

Mladi Nijemac, iako je startovao sa pol - pozicije, završio je na trećem mjestu u Istanbulu.

"Mislio sam da ćemo samo dva puta ulaziti u pit-stop. Jednom sam imao šansu da prestignem Vebera, ali sam možda pogrešio ja, a možda inžinjeri. Drugačija strategija vjerovatno bi dala bolje rezultate", rekao je Fetel.

Svu krivicu, međutim, svalio je na sebe kad je u pitanju greška iz prvog kruga.

"Skoro da sam izgubio kontrolu nad bolidom. Bila je to isključivo moja greška. Cijeli dan sam imao problema na toj krivini, umalo da istu grešku ponovim i u drugome krugu. Ipak, i bez toga, ne vjerujem da bi mogao da pobijedim Batona. On je jednostavno bio prebrz".

U generalnom plasmanu vozača suvereno vodi Baton sa 26 bodova više od klupskog kolege Rubensa Barikela (35), Fetel je na trećoj poziciji sa 29, poen i po više od Vebera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC