• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HALE: Đoković osjetio travu (IZJAVE)

Novak Đoković je pobjedom započeo sezonu na travi. Savladao je Italijana Simonea Bolelija u prvom kolu "Geri Veber opena" - 7:5, 6:2.

 HALE: Đoković osjetio travu (IZJAVE) Izvor: MONDO

Imao je dosta vremena da se privikne na podlogu u Haleu, u koji je stigao još prošle srijede poslije rane eliminacije sa Rolan Garosa. Međutim, imao je problema prilikom kretanja, često se klizao, nekoliko puta i pao. U jednom momentu je poslije pada čak gestikulacijom pokazao da nešto osjeća u leđima...

Koliko god bilo teško prvi put izaći na "travnati tepih" poslije skoro godinu dana i koliko god prvi meč na turniru uvijek imao posebnu težinu, Novak je uspio da sruši prepreku. Protivnik, iako 66. na ATP listi, nije bio lak zalogaj.

Italijan je kod rezultata 1:1 zaprijetio Đokoviću, koji je uspio da spasi dve brejk lopte. I to je bio jedini gem u meču u kome je Srbin imao problema na svoj servis. Novak je do brejk prilika stigao tek kod 5:4 i 6:5, a poslije 49 minuta realizovao je četvrtu set loptu - 7:5.

U nastavku je četvrti reket svijeta propustio čak tri šanse da povede 2:0, ali je uspio da načini brejk za 3:1. To je bio početak kraja Simonea Bolelija. S obzirom da je svo vrijeme dobro servirao, Đoković je rutinski priveo kraju meč, uz još jedan brejk. Iskoristio je prvu meč loptu - 6:2.

Na terenu je proveo 84 minuta.

Srpski teniser je zabilježio osam asova.

Kod vođstva Đokovića 5:2 počela je da pada kiša, ali duel nije prekinut, jer teren u Haleu ima pokretni krov, pa je za nekoliko desetina sekundi "navučen" i igrači su nesmetano nastavili igru.

To je bila treća pobjeda Novaka Đokovića nad Simoneom Bolelijem u isto toliko mečeva. Prije duela u Haleu, sastajali su se 2008. na Australijan openu i Sinsinatiju, a Srbin još nije izgubio set od Italijana.

"Prilično dobro sam odigrao prvi ovosezonski meč na travi. Prvi mečevi na turniru su uvijek teški. Do sada sam igrao na šljaci gdje se dosta klizate i imate dužu razmjenu udaraca. Moram da se prilagodim na novu podlogu, ali i da popravim kretanje na travi", rekao je Đoković.

"Boleli je dobro udarao. Znao sam da ima jak forhend. Ali mučio se da sačuva servis i ja sam to uspio da iskoristim", zaključio je Đoković.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće Floran Sera. Francuz je u prvom kolu savladao Izraelca Dudija Selu - 1:6, 6:4, 6:2. Đoković je izgubio od Sere u Sinsinatiju 2006. godine (4:6, 4:6), a revanširao mu se u Roterdamu 2007 (7:6, 6:4).

Turnir "Geri Veber open" u Haleu igra se za nagradni fond od 750.000 evra. Pobjedniku u singlu pripašće 115.150 evra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC