• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Zvezdi trebaju pare ili ćao Evropo

Rukometnom klubu Crvena zvezda očajnički je potrebna finansijska injekcija ili će u suprotnom ostati bez takmičenja u Kupu EHF.

 RUKOMET: Zvezdi trebaju pare ili ćao Evropo Izvor: MONDO

Na konferenciji za novinare, predsjednik Upravnog odbora Crvene zvezde Boban Glavonjić podsjetio je da je klub nedavno potpisao ugovor sa grčkom kompanijom Alumil, ali da je crveno-bijelima zbog dugova prethodne uprave potrebno još nekoliko sponzora.

"Neshvatiljivo je da jedna velika grčka kompanija prepozna veličinu kluba kao što je Zvezda, a da nema neke naše firme, ni državne, da pomogne. Zvezda nije privatni klub", rekao je Glavonjić.

On je upozorio da Zvezda duguje 17.000 evra Evropskoj rukometnoj federaciji zbog čega bi mogla ostane bez takmičenja u Kupu EHF sljedeće sezone.

"Neshvatljivo mi je da su, za vrijeme prethodne uprave, pare namijenjene EHF-u koje smo dobili od Skupštine grada, odu u nepoznatom pravcu. Dugujemo EHF-u oko 17.000 evra, a do petka moramo da platimo 7.000 ili nećemo igrati u evropskom takmičenju", rekao je Glavonjić i zahvalio se Skupštini grada i kompaniji Lasta koje su prošle sezone pomogli crveno-bijele.

Trener Crvene zvezde Igor Butulija rekao je da je crveno-bijelima potrebna finansijska pomoć kako bi klub sljedeće sezone mogao da se takmiči u Evropi i da bude konkurent u borbi za titulu šampiona Srbije.

"Mora da se probudi svijest svih Zvezdaša. Ima nas 4,5 miliona, a možda i više. Svi oni koji imaju uticaj u državnim i privatnim firmama moraju da pomognu. Zvezda mora da se ujedini više nego ikad... Partizan je to uspio prethodnih godina, zato su prošle sezone osvojili titulu u svim važnim sportovima", rekao je Butulija.

"Imamo odličnu saradnju sa fudbalskim i košarkaškim klubom Crvena zvezda i želimo da se ujedinimo kako bi sljedeće sezone mogli da budemo konkurenti Kolubari i Partizanu", dodao je on.

Uprkos svim problemima, predsjednik UO Boban Glavonjić je ocijenio da je Zvezda prošla sezona bila uspješna za klub.

"Napravili smo uspjeh u možda i najtežoj finansijskoj situaciji za klub. Igrali smo u Ligi šampiona, a tokom sezone smo ostali bez sedmorice igrača. Na kraju smo stvorili mladu ekipu, osvojili treće mjesto u prvenstvo i kvalifikovali se za Kup EHF", rekao je Glavonjić.

Čelnici Crvene zvezde istakli su i da žele ekipu da pojačaju sa još dva do tri kvalitetna strana igrača, koji bi uz domaće rukometaše, donijeli klubu kvalitet da se ravnopravno takmiči u nacionalnom šampionatu i Evropi.

Direktor kluba Predrag Peruničić rekao je da crveno-bijeli imaju viziju tima za sljedeću sezone i da će, uz dogovor sa trenerom Butulijom, dovesti pojačanja.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC