• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blažević: Najteža, ali najdraža pobjeda!

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel u finalu Kupa Bosne i Hercegovine savladali su Izviđač u Ljubuškom rezultatom 25:23, a junak susreta bio je golman Banjalučana Mario Blažević sa 18 odbrana.

 Blažević: Najteža, ali najdraža pobjeda! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Čuvar mreže crveno-plavih branio je izvanredno tokom cijelog susreta, a posebno se istakao u finišu susreta kada je u nekoliko navrata sjajni intervenisao i omogućio svom timu četvrti trofej u Kupu BiH.

"Najteža, ali najslađa pobjeda, barem za mene. Ovo je trijumf svih igrača, ali i uprave kluba koja stoji uz nas od samog početka. Vjerovao sam u ovu ekipi i jako sam zadovoljan", rekao je Blažević nakon trijumfa u Ljubuškom, a prenosi sajt Borca m:tel.

I trener Jani Čop nije krio oduševljenje. Banjalučani sada imaju priliku da, kao i prošle godine, osvoje duplu krunu. Za to će im biti potreban trijumf u srijedu, u posljednjem kolu Lige 4 protiv Čelika u Zenici.

"Prije svega želim čestitati igračima na velikoj borbenosti i to što su izdražali do kraja i pokazali da imaju karakter i ogromnu želju u igri. Bez obzira na sve zdravstvene probleme, uspjeli smo. Ostaje nam još jedna prepreka, a to je ekipa Čelika sa kojom igramo za nekoliko dana u okviru Lige 4", izjavio je trener Borca m:tel.

Branislav Obradović rekao je da su se on i saigrači uspješno izborili sa svim problemima koji su ih pratili.

"U dva dana igrali smo dvije teške utakmice, posebno ako se u obzir uzme koliko je naših igrača povrijeđeno. Uspjeli smo zahvaljujući dobroj odbrani na koju smo se koncentrisali. U napadu smo igrali strpljivo i pametno što je dalo dobar rezultat. Izviđač je mlada i talentovana ekipa koja je pružila veliki otpor u finalu", istakao je iskusni Obradović.

Direktor Banjalučana Nebojša Golić ističe da vremena za slavlje nema, jer već u srijedu ih očekuje još važniji duel.

"Iako desetkovani, uspjeli smo prebroditi sve prepreke i osvojiti Kup BiH. Veseli smo, ali isto tako već razmišljamo o utakmici koja se igra u Zenici u srijedu. Naš cilj je naravno osvajanje duple krune. Sve čestitke igračima na zalaganju", rekao je Golić.

U posljednjem kolu Lige 4, Čelik će ugostiti Borac m:tel, dok u Sarajevo igraju Bosna i Konjuh.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

borac

Bravo momci, najjaci ste!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC