• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cveletov juriš na rukometne vjetrenjače

Pred srpskim rukometašima je deset dana odlučujućih borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u Austriji, januara 2010. godine.

 Cveletov juriš na rukometne vjetrenjače Izvor: MONDO

Počevši od utakmice sa Švajcarskom u Zaječaru (srijeda, 18.00), "orlovi" će pokušati da ostanu tamo gdje jesu od početka kvalifikacija, dakle na jednoj od prve dve pozicije u Drugoj grupi.

Rusija je poslije šest odigranih kola sakupila deset bodova, Srbija ima devet, Švajcarska i Bosna i Hercegovina po sedam, a Italija tri, dok su Farska Ostrva očekivano na nuli.

"Pokazaćemo svima da smo zdrava sredina, da imamo potencijal, kvalitet i tim za velika dela. Ne sumnjam ni u pobjedu, ni u plasman na EP. A poslije toga, neće zavisiti samo od nas", rekao je na konferenciji za novinare selektor Jovica Cvetković.

To je, ujedno, bilo sve od njega što se tiče duela sa Švajcarcima, sa kojima je Srbija jesenas kao gost odigrala neriješeno - 32:32.

Cvetković se i ovom prilikom pokazao kao čovjek bez dlake na jeziku i svojevrsni jurišnik na vjetrenjače, pošto je osuo žestoku paljbu po Rukometnom savezu Srbije, izuzimajući generalnog sekretara Božidara Đurkovića, "koji, nažalost, ne odlučuje".

"Za ove tri godine postali smo strašan tim, ali u Savezu očigledno ne mogu da nas isprate. Te 2006. srpska reprezentacija nije postojala, jer su najveći dio dotadašnjeg nacionalnog tima činili Crnogorci. Krenuli smo ni iz čega, a sada imamo reprezentaciju kojom se ponosimo i koju je milina gledati, jer momci dišu kao jedan".

Kap koja je prelila čašu bio je odlazak trenera golmana Dejana Lukića, koji je godinama radio u reprezentaciji kao volonter.

"Neko treba da ispunjava data obećanja o premijama. Lako je sjediti u Upravnom odboru RSS i raspolagati parama dobijenim od države. Dejan Lukić je bio veoma bitan dio stručnog štaba. Zoran Ivić je izgubio posao u Grčkoj jer je mjesece provodio sa nama. Opet je tu, jer sam ga zamolio da izguramo projekat do kraja, ali niko mu iz Saveza ne nudi ugovor. Ovim riječima i ja radim na svoju štetu, ali drugačije ne umijem".

Cvetković je otkrio da se član Upravnog odbora RSS Aleksandar Blagojević kladio protiv Srbije u utakmici Svjetskog prvenstva protiv Njemačke.

"Znate kako smo se osjećali u Zadru, a onda saznamo da se jedan član UO kladio na Nijemce u meču sa nama! Igrači su htjeli da ga linčuju. Spriječio sam to iako je i meni došlo da ga rastrgnem".

Kapiten Ratko Nikolić rekao je da igrači stoje iza svega što je rekao Cvetković.

"Selektor ima našu punu podršku. Koliko ga uvažavamo, pokazaćemo u duelu sa Švajcarskom".

"Orlove" do kraja kvalifikacija očekuju gostovanja Rusiji (14. juna) i Italiji (20. juna), a između te dve utakmice biće domaćini Farskim Ostrvima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC