• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HALE: Novak pobijedio sebe, pa protivnika!

Floran Sera, 56. na ATP listi, mogao je da opipa "skalp" četvrtog tenisera svijeta, ali na kraju nije uspio da ga skine.

 HALE: Novak pobijedio sebe, pa protivnika!  Izvor: MONDO

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Haleu, pošto je za dva sata i pet minuta savladao Francuza rezultatom 2:1, po setovima 5:7, 7:5, 6:1.

Srpski as je pomalo letargičnom partijom došao u situaciju da spašava pet meč-lopti (prve tri su bile vezane, na 2:5 i 0:40) i da osvajanjem 11 od posljednjih 12 gemova ipak stigne do ubjedljive pobjede.

Naredni rival biće mu Nijemac Nikolas Kifer ili Austrijanac Jirgen Melcer.

Zanimljivo je da preostali četvrtfinalni parovi izgledaju kao da nije u pitanju ATP turnir, nego prvenstvo Njemačke. U petak će se sastati Andreas Bek - Filip Kolšrajber, Tomi Has - Miša Zverev i Benjamin Beker - Olivije Rohus.

"Šest od šest" domaćih tenisera spriječio je Belgijanac Rohus, koji je u drugom kolu bio bolji od Filipa Pečnera, i to pošto je izgubio prvi set.

Ali vratimo se Novaku. Teško je sjetiti se kada je bio ovako blizu poraza, a da je uspio da se vrati u život i trijumfuje.

Prvi set odigrao je po sistemu "ima vremena", propuštajući prilike da oduzme servis Floranu Seri i uzdajući se da će u "taj-brejku" stvari doći na svoje mjesto. Takav pristup mu se osvetio kada je Francuz pri vođstvu od 6:5 stigao do 0:40 i tri set-lopte.

Đoković je spasio dvije, a onda dvostrukom servis greškom "potpisao" gubitak seta - 5:7.

U drugom setu nije imao ni sreće. Pri rezultatu 2:2 i 15:30, skratio je loptu, koja je pala tačno na liniju, ali su sudije rekle drugačije i onemogućile ga da povede sa 15:40.

Od tog trenutka je zaigrao nervozno i dao Seri veliku šansu. Uslijedio je brejk kao podloga za završni udarac autsajdera iz Francuske - 2:4. On je lako dobio i naredni gem, a onda na servis Đokovića poveo sa 0:40.

Djelovalo je kao da je Novak digao ruke, ali je samo jedan odlično odigran poen na mreži bio dovoljan da ga motiviše na borbu. Vezao je pet poena i smanjio na 3:5, a zatim kod 40:30 na servis Sere sjajno skratio loptu i kasnije ga "brejknuo", prvi put na meču!

Posljednje iskušenje prošao je na 4:5 i 30:40, kada se izvukao sa tri sjajna servisa. Sunce sreće definitivno ga je ogrijalo, dok je Francuz nezadrživo počeo da pada na psihološkom planu.

Nije dozvolio Đokoviću da ga igrački deklasira, međutim, odnos iskorišćenih brejk lopti u trećem setu (Novak 3/6, Sera 0/4) odlučujuće je uticao da izgubi gotovo maksimalnim rezultatom. Posljednje slamke spasa ispustio je pri vođstvu Đokovića od 4:1...

Dva velika preokreta u jednom meču bila bi baš mnogo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC