• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Nisam ni blizu maksimuma

Floran Sera, 56. na ATP listi, mogao je da opipa "skalp" četvrtog tenisera svijeta, ali na kraju nije uspio da ga skine.

 Đoković: Nisam ni blizu maksimuma  Izvor: MONDO

Novak Đoković lako je mogao da ispadne već u osmini finala turnira u Haleu, što bi poslije neuspjeha na Rolan Garosu značilo novi gubitak bodova i još veći zaostatak za vodećim triom svijetskog tenisa - Nadal, Federer, Marej.

Međutim, najbolji srpski teniser se otrgao iz čeljusti poraza i serijom od 5:0 u finišu drugog seta otvorio put ka pobjedi nad Floranom Serom - 5:7, 7:5, 6:1.

U izvještaju sa meča napisali smo da je teško sjetiti se kada je Novaku posljednji put pošlo za rukom nešto slično. On se, naravno, sjetio.

"Na Vimbldonu 2005. godine sam kao kvalifikant došao do drugog kola. Spasio sam šest meč-lopti i pobijedio Giljerma Garsiju Lopeza sa 3:2. To mi je donijelo ulaz u prvih 100 na svijetu, a nadam se da će mi i ova pobjeda takođe donijeti nešto dobro", izjavio je Đoković.

On je dodao da je svjestan da se preokreti poput današnjeg ne događaju često. Gubio je sa 1:0 u setovima, 5:2 i 40:0 na svoj servis.

"Pouka je da se uvek treba boriti do posljednjeg poena. Ja sam shvatio da moram neprestano da vjerujem u sebe".

Novak je priznao da ga je poraz od Filipa Kolšrajbera u trećem kolu Rolan Garosa dobro zabrinuo i da ne bi bilo dobro kada bi došao na Vimbldon sa serijom poraza od daleko slabije rangiranih igrača.

"Igra koju pružam u Haleu nije ni blizu mog maksimuma, kada je u pitanju tenis na travnatim terenima. Daleko sam iza osnovne linije, igram previše defanzivno i moram češće da budem na mreži. Jedino sam zadovoljan skraćenim loptama. To je udarac koji na ovakvoj podlozi može da bude veoma koristan".

Đoković će se u četvrtfinalu sastati sa Austrijancem Jirgenom Melcerom, koji je daleko lakše izašao na kraj sa Nikolasom Kiferom (predaja po završetku prvog seta).

Sa 28. na svijetu sastao se samo jednom, prije tri godine u Mecu, kada je pobijedio rezultatom 2:1.

Njihov novi okršaj biće posljednji četvrtfinalni. Izaći će na teren poslije Tomija Hasa i Miše Zvereva, čiji meč počinje u 16 časova.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC