• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristina Mladenović: Iz Srbije me ne zovu

Kristina Mladenović je odnedavno najbolja mlada teniserka svijeta. Do vrha je stigla poslije trijumfa na juniorskom Rolan Garosu.

 Kristina Mladenović: Iz Srbije me ne zovu Izvor: MONDO

Iako prezime zvuči kao srpsko, ona je Francuskinja (doduše, srpskog porijekla). I igra pod zastavom zemlje "galskih pijetlova".

"Niko mi nikad nije uputio poziv iz Srbije", izjavila je 16-godišnja teniserka za "Blic".

Rođena je u Francuskoj gdje je njen otac Dragan, rodom iz Gnjilana, igrao rukomet, kojim se bavila i njena majka Dženita (iz Prijepolja).

"Dolazimo u Srbiju, ali ne tako često jer mnogo treniram i putujem na turnire. Posjećivala sam i Beograd, kao i Prijepolje, gdje je moja nana Zinka živjela ranije. Znam da se u Srbiji pročulo za mene nakon osvajanja Frenč opena, javile su mi drugarice".

Iako potiče iz rukometne porodice, umjesto lopte kao mala je zgrabila reket.

"Počela sam da treniram tenis u sedmoj godini. Roditelji su me dali na nekoliko sportova, i na odbojku i rukomet, ali sam se ja odlučila za reket i loptice. Tenis mi je bio draži i nekako više zanimljiv, a brzo se pokazalo da imam i talenta, pa me je trener prebacio na viši nivo treninga. Potom se saznalo za mene u regionu, a zatim i u Teniskoj federaciji Francuske", predočila je Kristina Mladenović, trenutno 326. na WTA listi.

"Kada sam bila mlađa, imala sam uzora i to je bila Monika Seleš. Mnogo mi se sviđalo kako je igrala, dok sada postoji nekoliko igračica vrijednih pažnje. Ne mogu da ih imenujem, zato što ne volim sve kod jedne, nego od svake uzmem po nešto i sklapam mozaik. A što se tiče mojih udaraca, mislim da mi najbolje ide servis, dosta sam visoka i to koristim".

Upoznala je i najbolje srpske tenisere.

"Imala sam priliku da pričam sa Novakom Đokovićem i Jelenom Janković i, naravno, oni znaju da sam ja porijeklom iz Srbije, dok Anu Ivanović ne poznajem. Oboje su veoma opušteni i sa njima možemo otvoreno da pričamo. Dali su mi nekoliko savjeta, između ostalog da nastavim da treniram, vrijedno radim i da nigdje ne žurim. Poznajem i sve francuske igrače, viđam ih bukvalno svaki dan jer treniram na Rolan Garosu, a najviše srećem Natali Deši", zaključila je Kristina Mladenović.

(MONDO, foto sajt Rolan Garosa)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC