• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Svi timovi ostaju i naredne sezone?

Svih deset timova u Formuli 1 uvršteno je na zvaničnu listu učesnika svetskog šampionata za narednu sezonu ali…

 F1: Svi timovi ostaju i naredne sezone?  Izvor: MONDO

Poslije brojnih pregovora sa Asocijacijom timova Formule 1 (FOTA) Svjetska automobilska federacija (FIA) objavila je zvaničnu listu učesnika Formule 1 za narednu sezonu.

U Formuli 1 će se, kako je saopštila FIA, takmičiti: Ferari, Red, Bul Toro Roso, Vilijams, Fors Indija, Reno, Tojota, Meklaren, BMW Zauber, Bron, Kampos GP, Manor i USF1.

Na listi se našlo svih deset timova koji se trenutno takmiče u F1 i tri nova, ali to ipak ne znači da će svi oni ostati u Formuli 1 sezone pošto konačan dogovor FIA i timova oko pravila za narednu sezonu i ograničenja budžeta nije postignut.

Za sada je jedino jasno da će se u narednoj sezoni F1 sigurno takmičiti ekipe Vilijams i Fors Indija, dok su Ferari, Red Bul i Toro Roso bez pristanka uvršteni na listu jer imaju ugovor sa menadžmentom Formule 1.

Ferari je, međutim, već stavio do znanja da će napustiti takmičenje ukoliko FIA ne prihvati zahtjev FOTA da sljedeće godine važe dosadašnja pravila.

Osim Ferarija, neizvjesna je i sudbina Renoa, Tojota, Meklarena, BMW Zaubera i Brona koji su podnijeli “uslovne prijave”. Čelnici FIA uvrstili su ih na listu, ali uz uslov da podnesu “bezuslovnu prijavu”, a pitanje je da li će oni to i prihvatiti, tako da se saga o budućnim učesnicima Formule 1 nastavlja.

Osim deset postojećih ekipa, takmičenju u Formuli 1 od sljedeće sezone, prema objavljenoj listi, priključiće se tri nova tima Kampos Gran Pri, Manor i US F1.

Da spor FIA i timova nije definitivno riješen ni nakon sastanka predsjednika FIA Maksa Mozlija u četvrtak koji je trajao punih 11 sati govori i činjenica da je FIA ostavila i nekoliko ekipa kao “rezerve”.

Timovi Prodrajv Aston Martin, Lola, Epsilon Euskadi ili Lotus dobiće priliku da se naredne sezone takmiče u Formuli 1, ukoliko neko od “pobunjenika” (ili više njih) i poslije isteka roka od sedam dana ostane pri svom stavu i konačno odustane od takmičenja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC