• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski rukometaši: Ne dirajte nam selektora!

"Čitamo ovih dana da je selektoru Jovici Cvetkoviću odavno spreman oktaz. Pitamo se zašto i kome to ide u prilog?", piše u saopštenju igrača.

 Srpski rukometaši: Ne dirajte nam selektora! Izvor: MONDO

Prepucavanja između rukovodećih ljudi u Rukometnom savezu Srbije sa jedne, odnosno selektora reprezentacije Jovice Cvetkovića i igrača sa druge strane, nastavljena su u petak saopštenjem ovih drugih.

Prije toga, Cvetković je napao RSS i naročito člana UO i Stručnog savjeta, Sašu Blagojevića da se tokom SP u Hrvatskoj kladio protiv Srbije, poslije čega je Blagojević odgovorio saopštenjem punim satire i poručio da je već tužio Cvetkovića.

U jeku kvalifikacija za EP 2010. godine u Austriji, u Zaječaru, gdje je odigran meč između Srbije i Švajcarske, pročulo se da u RSS spremaju otkaz Cvetkoviću, a nedugo zatim uslijedilo je i poslednje saopštenje, koje vam prenosimo u cjelosti:

Jedan od razloga, a možda i najvažniji zbog čega se javljamo je sadržan u jednoj rečenici koju je proslavljeni srpski rukometaš Momir Ilić izrekao u intervjuu "Sportskom žurnalu".

"Imamo cilj, duh i dah reprezentacije, stvorili smo nešto vrijedno i to treba sačuvati."


Da nastavimo, do toga nije došlo na prvom okupljanju reprezentacije, niti na drugom ili pak u prvoj godini, to je bio dug i mukotrpan trogodišnji proces stvaranja koji i dalje traje. To je proces u kome je svaki član uložio i dao dio sebe, od najmladjih igrača, pa preko kapitena Ratka Nikolića, do najodgovornijeg, najzaslužnijeg za to, selektora Jovice Cvetkovića.

Na tom ni malo lakom putu stvaranja, sa željom da uspijemo i ostvarimo postavljene ciljeve, nama je tada, a i sada, potrebno povjerenje i pomoć svih dobronamjernih u svijetu rukometa.

Tražili smo, a i dalje tražimo.

Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj, gdje su osim nekolicine njih svi od reda bili debitanti, kada još nismo bili sigurni šta i koliko možemo, kada svaki slab trenutak vas navodi da sumnjate u vaše mogućnosti, tada se tako ranjivi okrećete oko sebe, tražite pomoć, ohrabrenje, podsticaj, oslonac....


U tim trenutcima kada je "slamka" dovoljna da vas gurne u provaliju ili pak izvuče iz nje, ulije povjerenje u sopstvene snage, čujete da se jedan član Upravnog odbora kladio protiv nas - protiv sebe???? na utakmici sa evropskim prvacima – reprezentacijom Njemačke.

Kockanje je strast i ono se da razumjeti i opravdati kod mladih ljudi, osim ako nije zanimanje. Ali, kockanje sa povjerenjem, sa ugledom, sa osjećajem pripadnosti nekome i nečemu, je teško opravdati i oprostiti, jer za to čovjek nije nikad toliko mlad.

Ne mislimo da je pozadina svega materijalna dobit, nego jednostavno nesnalaženje, rogobatnost ili nešto drugo... I u nekim drugim situacijama, možda ne bi imala tako negativnog odjeka, ali tada, u tom trenutku, na SP je jako boljelo.

Čitamo ovih dana da je selektoru Jovici Cvetkoviću odavno spreman oktaz. Pitamo se zašto i kome to ide u prilog? Ili možda zato što reprezentaciji ide dobro, pa je vrijeme da se mijenja?

Pokoljenju, a i čovjeku "djela sude". Osmi na SP, blizu smo da uspješno završimo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, stvorena je selekcija koja svuda izaziva respekt, ne samo po zalaganju i rezultatima, nego i po ponašanju. Pravi ambasadori Srbije... Reprezentativna selekcija diše kao jedan čovjek, atmosfera je kao u jednoj velikoj porodici.

Da li je jedini problem to što je za to najzaslužniji selektor Jovica Cvetković?

I da završimo... "Imamo cilj, duh i dah reprezentacije, stvorili smo nešto vrijedno" i da od svih nas, od onih koji vole i gledaju rukomet, od rukometnih radnika, pa do novinara, od cijele javnosti i predsjednika Velimira Marjanovića zavisi da li ćemo uslišiti molbu divnog čovjeka, velikog sportiste i borca na terenu - Momira Ilića – "da to treba sačuvati!"

Reprezentativci i stručni štab muške rukometne reprezentacije Srbije", stoji u potpisu saopštenja koje je poslato u petak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC