• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Francuzi osvojili Čair

Oslabljeni sastav Igora Kolakovića pružio jak otpor "trikolorima" samo u trećem setu, ali nije uspio da izbjegne poraz maksimalnim rezultatom.

 ODBOJKA (SL): Francuzi osvojili Čair Izvor: MONDO

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije porazom je počela jubilarno 20. izdanje Svjetske lige.

Francuska je u Nišu bila jača od nekompletnih "orlova" i više od 4.000 bučnih navijača - 3:0, po setovima 25:22, 25:17 i 29:27.

Druga utakmica prvog vikenda B grupe na rasporedu je u nedelju od 20.30 časova u beogradskoj hali Pionir.

Kao i prošle godine, kada je osvojena srebrna medalja, Srbija je startovala sa podmlađenim sastavom, bez veterana Grbića, Gerića i Miljkovića, ali i bez Marka Podraščanina, koji se u sudaru sa saigračem povrijedio na jednom od posljednjih treninga.

"Trikolori" su u prvom setu bili za nijansu bolji, a prevagnula je servis greška Dragana Stankovića za 22:24. Drugi set bio je potpuno nezanimljiv, a na sličan način je počeo i treći, s obzirom na to da su gosti poveli sa 4:0.

Tada je selektor Kolaković obavio nekoliko izmjena, srpski tim odjednom je pronašao bolju igru i uz pomoć publike počeo da smanjuje zaostatak. Borislav Petrović sredinom seta je ušao u seriju uspješnih blokova i "orlovi" su preokrenuli na 16:15 i 17:16.

Nadahnutom partijom povisili su na 22:18 i 23:19, pa se činilo da će se igrati najmanje još jedan set.


Ipak, izabranici Filipa Blana uzeli su četiri poena zaredom, najviše zahvaljujući nezgodnim skraćenim servisima, čime su iznudili dramatičnu završnicu. Srpski odbojkaši propustili su četiri set-lopte, a najbolja je bila prva, kada je Miloš Nikić izblokiran pri rezultatu 24:23.

Francuzi su strpljivo čekali svoju šansu da zadaju posljednji udarac i dočekali je kada je Gijom Samika blokirao Sašu Starovića, a Bojan Janić sa lijeve strane poslao dijagonalu u aut...

"Orlovi" su solidno parirali protivniku u skoro svim elementima igre. Presudile su kontre, iz kojih su Francuzi osvojili 20, a dozvolili samo tri poena!

Srbija je kao domaćin Fajnal siks turnira Svjetske lige obezbijedila nastup u završnici, što će Igoru Kolakoviću omogućiti da bez rezultatskog pritiska uigrava tim i traži najbolje varijante za odlučujuće mečeve.

Naravno, u prvom planu ove godine je Evropski šampionat u Turskoj, od 3. do 13. septembra.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC