• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WRC: Leb "slupao" svoj C4

Aktuelni šampion u WRC prvenstvu Sebastijan Leb slupao je Citroen C4 tokom grčkog Akopolis relija blizu grada Lutrakija.

 WRC: Leb "slupao" svoj C4  Izvor: MONDO

Iako je automobil potpuno uništen kada je poletio u vazduh i nekoliko puta okrenuo se oko svoje ose, ali  ni Francuz ni njegov suvozač Danijel Eleni, srećom nisu zaradili ni ogrebotinu.

"Vozilo je uništeno. Nema šanse da se u nedelju vratimo u takmičenje, za nas je trka završena. Ipak, najvažnije je da smo završili bez povreda", rekao je Leb, koji je prošle godine bio pobjednik Akropolis relija.

Prema njegovim riječima, sam je kriv za nesreću.

"Ja sam pogriješio. Ušao sam velikom brzinom u jako opasnu krivinu i izgubio kontrolu nad automobilom, koji je poletio i zakucao se u ogroman kamen",
dodao je francuski vozač.

Leb je i pored činjenice da nije briljirao na poslednja dva relija, izrazio nadu da će uspjeti da osvoji i šestu uzastopnu titulu šampiona.

"Izgubio sam nešto bodova, ali i dalje sam lider WRC prvenstva i to je jako važno. Naravno da su ovakve stvari loše za ekipu, ali takve su trke. Biće bolje sledeći put", zaključio je Leb, koji je pobjeđivao u dosadašnjih pet od sedam relija ove sezone.

Uoči sedmog, Akropolis relija, Leb (55) je imao 17 bodova više od drugoplasiranog Mika Hirvonena (38) iz Forda, dok je treći Lebov klupski kolega Dani Sordo (31), koji je takođe odustao na Kipru.

Hirvonen se nalazi na prvom mjestu poslije vožnji u subotu i trećeg dana, u nedelju, Finac bi trebalo samo da odbrani sekund i 40 stotinki prednosti nad trećim takmičarom u fabričkom Citroen C4 automobilu, Sebastijenom Ogijeom iz Francuske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC