• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HALE: Pao Rohus, Nole za titulu

Novak Đoković će se u nedelju boriti za titulu na turniru u njemačkom Haleu. Sa druge strane mreže, stajaće domaći teniser Tomi Has.

 HALE: Pao Rohus, Nole za titulu Izvor: MONDO

Najbolji teniser Srbije je u polufinalu uspio da savlada Belgijanca Olivijea Rohusa rezultatom 2:0, po setovima 7:6 (9:7), 6:4 i izborio priliku da treći put u karijeri stigne do titule na travnatoj podlozi.

Đoković se dobrano pomučio u subotnjem duelu i slavio tek poslije sat i 55 minuta igre.

Iako početak duela nije nagovještavao maratonski prvi set, odluka je pala tek u taj-brejku. Nole je na startu duela spasao jednu brejk loptu, ali je poslije "ispitivanja terena i protivnika, odmah preuzeo inicijativu i brzo stigao do osjetne prednosti 4:1.

I kada se činilo da će da Rohus proći kao Jirgen Melcer u četvrtfinalu, Belgijanac je dodao "gas", vratio brejk i stigao do izjednačenja (4:4). Neizvjesnost je potrajala sve do "13. gema", a onda je i u taj-brejku vođena bespoštedna borba. Nole, koji je u prvom setu iskoristio tek jednu od pet brejk lopti, uspio je da zadrži smirenost i slavi sa 9:7.

Izjednačena borba viđena je i u nastavku. Osokoljen pobjedama u prethodnim duelima sa Đokovićem (2:0), Rohus je uspješno odgovarao na Novakovu agresivnu igru i čuvao svoj servis.

Ipak, četvrti igrač svijeta je iskoristio prvu povoljnu priliku i poveo sa 4:2. Teško stečenu prednost srpski teniser je uspio da očuva do kraja i zasluženo izbori plasman u samu završnicu.

Nole će se se u nedelju u finalu boriti za svoju 14. titulu u karijeri, a treću ove sezone, pošto je 2009. godine već slavio u Dubaiju, i na prvom turniru ATP serije u rodnom Beogradu.

Njegov protivnik u finalu biće Tomi Has, koji je u drugom polufinalnom duelu nadigrao svog zemljaka Filipa Kolšrajbera poslije velike borbe - 2:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:3).

Njemački teniser, koji na ATP listi zauzima 41. mjesto, do sada je dva puta igrao sa Đokovićem, ali je oba puta pretpio poraz. Srpski igrač je prvo slavio na Rolan Garosu prije tri sezone, a zatim je bio bolji i na turniru Masters serije u Indijan Velsu, ove godine.

Has nije postavljen za nosioca, već je mjesto u glavnom žrijebu turnira zahvaljujući specijalnoj pozivnici organizatora.

Turnir u Haleu igra se za ukupni nagradni fond od 750.000 evra, a Đoković je drugi "kosturaš".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC