• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šumaher i tajna operacija prebacivanja u Lozanu

Autor mondo.rs

Švajcarski list "Blik" objavio kako je u najvećoj tajnosti obavljen transport sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 iz bolnice u Grenoblu u Švajcarsku.

Mihael Šumaher je u ponedeljak napustio bolnicu u Grenoblu, kada je i svetska javnost obaveštena da je probuđen iz kome i da je sposoban da komunicira sa okolinom.

Njegov transport na rehabilitaciju u bolnicu u Lozani obavljen je u najstrožoj tajnosti, a švajcarski list "Blik" saznao je detalje te "operacije".

"ISTI TRETMAN KAO I SVI OSTALI"

"Mihael Šumaher imaće identičan tretman kao i svi ostali pacijenti u bolnici u Lozani", izjavio je za švajcarsku agenciju SDA Ričard Frankovjak, šef neurohirurgije Univerzitetske bolnice u Lozani. "Njemu će biti rađeni svi detaljni neurološki nalazi i biće podvrgnut rehabilitacionom procesu koji je neophodan pacijentima u takvom stanju", dodao je Frankovjak, koji će lično brinuti o Šumaherovom oporavku. On je istakao da ipak postoji jedna razlika u odnosu na ostale pacijente. "Jedina razlika je što je angažovano mnogo jače obezbeđenje oko Šumahera, što je običaj kada su u pitanju pacijenti koji iziskuju veću medijsku pažnju jer su poznati".

 Taj list navodi da je Šumaher bio svestan tokom puta, koji je "ličio na operaciju tajnih službi".

"Blik" je pojedinosti saznao zahvaljujući izvoru iz udruženja hitne pomoći koje je bilo angažovano da preveze nemačkog asa iz Grenobla u Univerzitetsku bolnicu u Lozani, koja je svetski poznata po stručnjacima iz neurologije.

To malo privatno udruženje nije znalo koga će prevoziti jer su dobili nalog za prevoz pacijenta sa drugim imenom. Kada su ugledali Mihaela Šumahera, svim lekarima koji su se našli u sanitetskom vozilu za transport naloženo je da odlože svoje mobilne telefone.

Oni su naveli i da je sedmostruki šampion Formule 1 vidno smršao tokom 170 dana hospitalizacije u Grenoblu kao i da nije pričao tokom puta od 200 kilometara, već je sa lekarima komunicirao blagim klimanjem glave.

Nemački mediji uspeli su da stupe u kontakt sa pojedinim zaposlenima u bolnici u Lozani koji su potvrdili da se Šumaher sada tamo nalazi na rehabilitaciji.

"Nadamo se da će mu biti bolje. Nema nikakvih prognoza, on je sada u najboljim rukama i očekujemo da će sve ići dobrim tokom i da će se oporaviti", izjavio je jedan od zaposlenih na Univerzitetskoj bolnici.

Još jedan neimenovani izvor izjavio je da je porodica najverovatnije odlučila da Šumahera prebaci u Lozanu kako bi bio što bliže kući, koja je na 30 minuta vožnje odatle, kao i da je neophodno da on sada provede vreme u krugu porodice i povrati energiju koja će mu pomoći da opet postane samostalan i sposoban za život.

Šumaher (45) je primljen na odeljenje intenzivne nege neurohirurgije bolnice u Grenoblu 29. decembra posle teške povrede glave tokom skijanja.

On je odmah stavljen u stanje indukovane kome i operisan je dva puta, a tri meseca kasnije lekari su počeli postepeno da mu umanuju dozu lekova kako bi ga probudili.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC