• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Favorit sam, ali se ne opterećujem!

Novak Đoković osvojio je 13 titula u karijeri, od čega i jedan gren slem, ali nikada na travi. Drugu priliku imaće u nedelju u finalu turnira u Haleu.

 Đoković: Favorit sam, ali se ne opterećujem! Izvor: MONDO

Prije godinu dana, u istoj nedelji, Đoković je igrao prvo finale na travi, ali na Kvinsu i tada je izgubio od Rafaela Nadala.

U 2009. godini, odlučio je da Kvins Klub, zamijeni Geri Veber turnirom u nekadašnjoj Istočnoj Njemačkoj, blizu Lajpciga, a u subotu je pobjedom u polufinalu protiv Olivijea Rohusa praktično odbranio bodove iz Kvinsa od prije 365 dana i protiv Hasa, nekad drugog igrača svijeta (2002), a sada 41. na ATP listi može samo da dobije...

"Na papiru, ja sam favorit. Ali, naravno da ne želim sam sebe da opterećujem činjenicom da sam favorit, naročito zbog toga što je Tomi odigrao nekoliko sjajnih mečeva ovdje", izjavio je Đoković poslije prve pobjede u trećem duelu sa Rohusom u karijeri.

"Bilo je mnogo neuobičajeno dugih razmjena i morao sam da radim naporno za svaki poen na meču, naročito na njegov servis. Kao što ste mogli da vidite, Olivije voli da igra na brzim podlogama. Ima odličan osjećaj za udarac i jedva da griješi sa osnovne linije. Morao sam da serviram dobro i stalno da mijenjam ritam", osvrnuo se drugi nosilac na 750.000 evra vrijednom turniru na polufinale protiv Belgijanca, 136. na svijetu, koji je daleko dogurao startujući iz kvalifikacija.

Has je početkom ovog milenijuma slovio za velikog pretendenta za prvo mjesto na ATP listi i da ga rano nisu snašle povrede ramena, a kasnije hronične, sigurno da bi do 31. godine u karijeri, koliko ima sada, mnogo više ostvario. Ovako, poslije treće operacije desnog ramena, Nijemac se vratio i na Rolan Garosu pokazao da je i dalje jako opasan.

Bio je najbliži pobjedi protiv Rodžera Federera, koji je kasnije osvojio titulu. A, Has je vodio sa 2:0 u setovima protiv Švajcarca...

U polufinalu Halea, Has je nadigrao zemljaka Filipa Kolšrajbera sa 2:6, 7:6, 7:6, s tim da je u trećem setu gubio sa 5:2.

Ovo će biti treći susret Đokovića i Hasa i Srbin vodi sa 2:0.

Pobjedniku turnira pripašće 115.150 evra i 250 ATP bodova, dok će poraženi ostati na 62.250 evra i 150 bodova.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC