• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTBORN: Srbija vs. Rusija

Jelena Janković i Ana Ivanović poslije kratkog odmora vratiće se na teniske terene ove nedjelje.

 ISTBORN: Srbija vs. Rusija  Izvor: MONDO

Srpske teniserke igraće u Istbornu (nagradni fond 600.000 evra), koji je pripremni turnir za predstojeći Vimbldon.

Liderke Fed kup tima Srbije imaće zahtjevan zadatak na obali Lamanša, budući da će već na startu takmičenja odmjeriti snage sa ruskim teniserkama.

Jelena Janković, koja je imenovana za trećeg nosioca, igraće u prvom kolu sa Anom Čakvetadze, 32. igračicom sa WTA liste. Ruskinja, koja je svojevremeno bila sedma igračica svijeta, vodi u duelima protiv Džej Džej sa 6:3, a poslednji meč u Dubaiju prošle godine, dobila je srpska teniserka.

Ukoliko sa uspjehom prođe prvu prepreku, Jelena će se u drugoj rundi sastati sa pobjednicom duela Žizela Dulko - Marion Bartoli, a eventualna treća rivalka može joj biti Beloruskinja Viktorija Azarenka, peti nosilac u Istbornu, koja ove godine igra odlično.

Ana Ivanović će na startu takmičenja takođe igrati protiv Ruskinje Nađe Petrove, koja je sedmi favorit za titulu. Njih dve su do sada sedam puta odmjerile snage, a Ana ima bladu prednost - 4:3. Ako srpska igračica bude uspešna, naredna protivnica mogla bi joj biti Japanka Ai Sugijama.

Ivanovićeva, koja sada na WTA listi zauzima 13. mjesto, poslije dugo vremena nije imenovana za nosioca, a turnir u Istbornu biće joj prvi koji će odigrati pod nadzorom novog stručnog štaba.

Za razliku od Ane i Džej Džej, Jelena Dokić je otkazala nastup u Istbornu, iako je vredno trenirala prethodnih dana i bila najavljena da će učestvovati. Organizatori navode da razlog povlačenja nije povreda, već to što je teško prihvatila kaznu oca od 15 mjeseci zatvora.

Istborn će ove godine organizovati i muški turnir, čiji će nagradni fond biti 450.000 evra. Srbija će imati jednog predstavnika - Janka Tipsarevića.

Poput svojih drugarica i on će imati težak zadatak na početku, jer će mu protivnik biti Pol Anri Matju, treći "kosturaš". Francuz je 37. igrač svijeta i sa Tipsarevićem je do sada ostvario polovičan učinak - 2:2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC