• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Tri koraka do srpskog derbija!

Autor mondo.rs

Jelena Janković i Ana Ivanović mogu da nam prirede međusobni duel u osmini finala... U glavnom žrebu su još Bojana Jovanovski i Jovana Jakšić.

 VIMBLDON: Tri koraka do srpskog derbija! Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Jelena Janković (sedmi nosilac) na startu ovogodišnjeg Vimbldona će se sastati sa snažnom Estonkom Kajom Kanepi, a Ana Ivanović (11) sa italijanskom veterankom Frančeskom Skjavone.

Jovana Jakšić posle "probijanja leda" na Rolan Garosu igra protiv Čehinje Petre Četkovske, za prvu pobedu na grend slem turnirima.

Bojana Jovanovski, koja zbog povrede ruke beleži loše rezultate ove godine, prvo igra protiv Šveđanke Johane Larson. Već u drugom kolu bi mogla da se sastane sa Viktorijom Azarenkom, koja bi čak i posle tri meseca pauze, protiv Bojane bila izraziti favorit.

Vesna Dolonc i Aleksandra Krunić ispale su u kvalifikacionom delu...

Što se tiče naših najboljih teniserki, Jankovićeva je posle ispadanja sa Rolan Garosa rekla da od Vimbldona ne očekuje mnogo i da će se koncentrisati na turnire u SAD tokom leta i US open, kao krunu sezone.

Posle Kanepi, čekale bi je Švedova (Kazahstan) ili Pliskova (Češka), pa u trećem kolu možda nešto lakša protivnica...

Ana Ivanović bi posle očekivane pobede protiv Skjavone ukrstila put sa Kineskinjom Ženg ili Nemicom Bek, a onda bi verovatno usledio okršaj sa Nemicom Sabine Lisicki, koja je na Vimbldonu ostvarila ubedljivo najbolje rezultate u karijeri.

Prošle godine pobedila je Serenu Vilijams, Kaju Kanepi i Agnješku Radvansku, ali u finalu nije uspela da sruši sada "penzionisanu" Marion Bartoli.

Ako Jelena i Ana doguraju do četvrtog kola, bio bi to njihov prvi susret na travnatoj podlozi i onda bismo u četvrtfinalu svakako imali jednu predstavnicu.

Za Džej Džej bi to bio najbolji plasman karijere na Vimbldonu, a za Anu drugi najbolji, posle polufinala odigranog daleke 2007. godine. I to govori da im neće biti nimalo lako...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC