• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak, ipak, bez titule u Haleu

Novak Đoković nije uspio da se dokopa prve titule na travi, pošto je u finalu turnira u Haleu poražen Tomija Hasa 6:3, 7:6 (7:4), 6:1.

 Novak, ipak, bez titule u Haleu Izvor: MONDO

Srpski teniser je kao i prošle godine u Kvinsu bio na korak od uspjeha, ali je poklekao, poslije dva sata i 13 minuta igre, na posljednjoj prepreci, baš kao i 2008. od Rafaela Nadala.

Tomi Has, nošen podrškom sa tribina, odlično je započeo duel i gotovo besprijekorno servirao (osvojeni poeni na prvi servis 92 odsto, Đoković 55 odsto).

Nadahnuta igra, velika motivisanost i agilnost omogućili su domaćem teniseru da stvori više prilika. On je u osmom gemu iskoristio drugu brejk šansu i napravio prevagu. Nakon toga Đoković je pokušao da uzvrati, ali je trud ostao uzalud, pa je Has poslije 37 minuta imao prednost od 1:0 u setovima.

U nastavku je Nijemac ponovo djelovao sigurnije, ali je najbolji srpski teniser pokušao da svede broj grešaka na minimum, i to se isplatilo. Has je već u trećem gemu stigao do dvije nove brejk prilike, ali je Novak u svom stilu u pravom trenutku odapeo nekoliko "strijela" u nizu i uspješno se odbranio.

Nakon toga nije dozvolio protivniku da dominira terenom, pa je odluka pala u taj-brejku. Sve do tada načinjene propuste Novak je "sanirao" zahvaljujući boljoj koncentraciji, ali i igri. On je brzo poveo sa 4:1, Has je uspio da se približi (4:5), ali je srpski as zatim uspješno završio posao i stigao do izjednačenja u setovima.

Konačno u odlučujućem trećem setu miljenik publike u Haleu praktično je riješio pitanje pobjednika za svega 15 minuta.

Has je veoma brzo iskoristio "poklon" rivala i napravio brejk. Novak je u drugom gemu na svoj servis pružio šansu rivalu za prednost napravivši duplu grešku, a čim se spasao iz te situacije načinio je istu stvar (dva puta pogrešno servirao) i Hasu omogućio vođstvo od 2:0. Bes zbog loše igre iskalio je na reketu, olupavši ga o podlogu.

Ta nervozna igra svakako mu nije pomogla, jer je već u narednom gemu imao priliku da se vrati u igru ribrejkom, ali je to propustio (ukupno na meču Novak je imao četiri brejk šanse, nijednu nije iskoristio, Has tri od deset) nakon čega je rival stekao, pokazalo se, nedostižnu prednost.

Osokoljen odličnom igrom u finalu Nijemac je do kraja uspio da napravi novi brejk, pa je titulu osvojio još ubjedljivijim rezultatom.

Novak je poslije poraza, priznao je da je titulu u Haleu odnio bolji igrač.

"Tomi je bio bolji u finalu i zasluženo je slavio. Ja nisam bio ravnopravan rival, i prava je sreća što sam osvojio taj-brejk u drugom setu. Has je iskoristio sve svoje šanse, za razliku od mene koji nisam igrao dobro", rekao je Đoković poslije poraza.

Has je pobjedom u Haleu zaradio 115.150 evra i 250 ATP bodova, dok je Đoković morati da se zadovolji sa 62.250 evra i 150 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC