• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSS smenio Vraneša

Autor mondo.rs

Upravni odbor Teniskog saveza Srbije jednoglasno, uz jedan uzdržan glas, odlučio da razreši dužnosti dugogodišnjeg selektora nacionalne Fed kup selekcije.

 TSS smenio Vraneša Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije posle šest sezona je ispala iz Svetske grupe Fed kupa, a ceh za to platio je selektor Dejan Vraneš.

Njega je u petak smenio Upravni odbor Teniskog saveza Srbije i to "na osnovu svih izveštaja o rezultatima Fed kup tima u protekle dve godine, a pre svega jer je naša ekipa nakon izuzetnih uspeha i plasmana u finale Svetske grupe, od tada pretrpela pet uzastopnih poraza, kao i da je usled tih poraza Srbija prvo ispala u B grupu, a zatim u Evroafričku zonu".

Čelnici TSS smatraju da je, u cilju postizanja boljih rezultata i vraćanja naše Fed kup reprezentacije na mesto koje joj pripada, neophodna promena na mestu selektora.

U obrazloženju odluke navodi se da je Stručni odbor TSS prethodno "potvrdio da su rezultati Fed kup ekipe veoma loši i neprimereni potencijalu igrača koje Srbija ima".

Podsetimo da je Vraneš u poslednje dve sezone, nakon oproštaja Jelene Janković od reprezentacije, gotovo za svaki meč morao da "krpi" ekipu, pa tako zimus protiv Kanade nisu igrale ni Ana Ivanović, ni Bojana Jovanovski.

Nakon toga mu je i sreća okrenula leđa, jer smo u plej-of meču izvukli odličnu selekciju Rumunije, predvođenu Simonom Halep, koja je u međuvremenu postala treća igračica sveta.

UO TSS naložio je nadležnim službama Saveza da pokrenu postupak za izbor novog selektora, u okviru čega stručna komisija treba unapred da ustanovi "sve relevantne kriterijume i uslove za buduće kandidate".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC