• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej pobjednik Kvinsa, Ribarikova Birmingema

Britanski teniser Endi Marej pobjednik je Kvins kluba u Londonu, dok je Slovakinja Magalena Ribarikova osvojila Birmingem.

 Marej pobjednik Kvinsa, Ribarikova Birmingema Izvor: MONDO

Treći igrač na ATP listi u nedeljnom finalu pobijedio je Amerikanca Džejmsa Blejka rezultatom 7:5, 6:4 i postao prvi Britanac koji je trijumfovao na tom takmičenju od 1938. godine.

Marej je u prvom setu napravio brejk u 11. gemu i poveo 6:5, a potom je iskoristio svoj servis i stekao prednost. U drugom setu rano oduzeo servis Blejku i sigurno stigao do 12. titule u karijeri, a četvrte u ovoj sezoni.

Za razliku od škotskog kolege, Slovakinja Ribarikova po prvi put u karijeri osvojila je jedan WTA turnir. U finalu Birmingema nadigrala je Kineskinju Li Na rezultatom 6:0, 7:6 (7:2).

Gotovo nepoznata dvadesetogodišnja teniserka iz Slovačke, pregazila je mnogo iskusniju kinesku igračicu u prvom setu zahvaljujući fantastičnom servis-voleju.

U drugom setu Li Na se prilagodila igri protivnice, ali je u taj brejku Ribarikova, trenutno 58. igračica svijeta, pokazala izuzetno hladnokrvnost i bez većih problema stigla do najvećeg uspjeha u karijeri.

Ribarikova je 2006. godine igrala u finalu Vimbldona u juniorskoj konkurenciji, a potom je naredne dvije godine bila u glavnom žrijebu tog gren slem turnira, ali je ispadala u prvom kolu.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC