• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP 2010): Rusija bolja od "orlova"

Rukometna reprezentacija Srbije u Čehovu je poražena od Rusije - 35:31 (17:17) - u meču osmog kola Druge grupe kvalifikacija za EP.

 RUKOMET (EP 2010): Rusija bolja od "orlova" Izvor: MONDO

Domaći tim se većim dijelom utakmice nalazio u vođstvu i na kraju zasluženo stekao tri boda prednosti u odnosu na Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, koje će se u preostala dva kola boriti za drugu poziciju i plasman na šampionat Evrope.

"Orlovi" će se sastati sa ekipama sa dna tabele - u srijedu u Zaječaru dočekaće Farska Ostrva, dok će narednog vikenda u goste Italijanima. Bosna i Hercegovina je u nedelju savladala Švajcarsku 34:31, a do kraja kvalfikacija kod kuće igra sa Rusijom, a ide na Farska Ostrva.

Srbija ima mnogo bolju gol-razliku i bolji skor u međusobnim mečevima sa BiH, tako da će sa još četiri boda osigurati drugu poziciju.

Izabranici Jovice Cvetkovića u Čehovu su period najbolje igre imali između 25. i 40. minuta, kada su deficit od tri pogotka (13:16) pretvorili u tri gola viška - 24:21. Međutim, Rusi su brzo preokrenuli na 26:27 i onda uvećali prednost na "plus četiri", tako da u završnici nije bilo neizvjesnosti.

Šta se proteklih dana događalo u srpskom rukometu, dobro je da su uopšte bili ozbiljan protivnik tako kvalitetnom rivalu...

Veteran Mladen Bojinović bio je najefikasniji sa sedam pogodaka, dok su Šešum, Stojanović, Ilić i Anđelković postigli po četiri.

"Izuzetno sam zadovoljan prikazanim na terenu. Iako je utakmica bila praktično za prestiž, domaćin je sve uradio da nam oteža posao. Govorim o putovanju od aerodroma do hotela u subotu, jer smo rastojanje od 80 kilometara prelazili četiri sata. Ipak smo se nosili sa njima skoro svih 60 minuta i sve u svemu odigrali veoma dobar meč", izjavio je Cvetković.

REZULTATI OSMOG KOLA: Farska Ostrva - Italija 22:28, Rusija - Srbija 35:31, Švajcarska - BiH 31:34.

TABELA: Rusija 14, Srbija 11, BiH 11, Švajcarska 7, Italija 5, Farska Ostrva nula bodova.

Evropsko prvenstvo u Austriji biće održano od 19. do 31. januara naredne godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC