• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Srbi se revanširali Francuzima

Poslije 0:3 u niškom Čairu, Beograd i hala Pionir bili su talični za "orlove", koji su upisali prva tri boda u renomiranom takmičenju.

 ODBOJKA (SL): Srbi se revanširali Francuzima  Izvor: MONDO

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije počela je Svjetsku ligu porazom - petu godinu zaredom - ali je u nedelju skupila redove i revanširala se selekciji Francuske.

"Orlovi" su slavili rezultatom 3:1, po setovima 25:19, 25:22, 19:25 i 25:23, pred nešto više od 3.000 gledalaca, ali u atmosferi koja nije bila baš "brazilska".

Drugog vikenda Srbija ide u goste Južnoj Koreji, koja je kao domaćin startovala pobjedom i porazom od po 3:2 protiv Argentine. Po novim pravilima, za takav rezultat pobjednik dobija dva, a poraženi po jedan bod.

To znači da su poslije prvog vikenda Grupe B sve ekipe osvojile po tri boda, ali Francuska ima najbolji, a Srbija najlošiji set-količnik.

Podsjetimo, na Fajnal siks u Beogradu, sredinom jula, plasiraće se osvajači četiri grupa, najuspješnija drugoplasirana selekcija i Srbija kao domaćin.

"Orlovi", koji su u Nišu odigrali na samo jedan set na svjetskom nivou, ovog puta su ušli u utakmicu znatno odvažnije i od početka nametnuli svoj ritam. Pomoglo je i to što su Francuzi igrali kao da im je jedan trijumf iz dva meča u Srbiji sasvim zadovoljavajući bilans.

Izabranici Igora Kolakovića stigli su do vođstva od 2:0 praktično bez problema, osim u finišu drugog seta, kada su "trikolori" sa 21:15 prišli na 24:22, a Borislav Petrović silovitim smečom zaustavio njihov pokušaj povratka.

U trećem setu je došlo do opuštanja, pa su gosti serijom od 7:1 poveli sa 15:9 i tu prednost zadržali do kraja.

Početak četvrtog dijela utakmice ponovo je donio požrtvovaniju igru Srbije, koja je na prvi tehnički tajm-aut otišla sa prednošću od 8:4. Vođstvo je djelovalo bezbjedno, ali su Francuzi poslije 16:12 na sledećem odmoru uspjeli da izjednače - 19:19!

Srpska selekcija se uz pomoć sreće "odlijepila" na 21:19, a zatim preko Bojana Janića propustila priliku da lakše privede meč kraju. Dvije kontre su poslije njegovih smečeva otišle u aut, "trikolori" su se održali na poenu zaostatka (22:21, 23:22), ali su poslednja dva poena poklonili Srbiji servis greškama.

Saša Starović donio je timu 20 poena, Janić 15, a Dragan Stanković 12, dok su 26 poena plod protivnikovih grešaka. Srpski odbojkaši načinili su 24 greške i bili uspješniji iz kontri (14:10), poslije očajnih 3:20 u tom elementu u prethodnom meču.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC