• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Predaću se svaki put kad čujem alarm

Đoković se sprema za Vimbldon sa nadom da će nadmašiti rezultat iz 2008. Opet se osvrnuo na kritike kolega na njegove predaje.

 Novak: Predaću se svaki put kad čujem alarm Izvor: MONDO

Na Australijan openu je predao četvrtfinali meč Amerikancu Endiju Rodiku, a na Rolan Garosu ga je u trećem kolu eliminisao Nijemac Filip Kolšrajber.

Novak Đoković je želio da postigne više na prva dva gren slema u 2009. godini.

Već naredne nedelje počinje Vimbldon, pa najbolji srpski teniser ima priliku da, za početak, nadmaši prošlogodišnji rezultat kada je stigao samo do drugog kola.

"Pošto sa rano ispao na Rolan Garosu, ove godine sam imao više vremena da se pripremim za Vimbldon. Znam da na travi još nisam ostvario prave rezultate. Svake godine, prve nedelje igranja na travi dosta se klizam, ali sam siguran da će sada do početka Vimbldona sve biti u redu. U svakom slučaju, želim da uradim više nego prošle godine", rekao je Đoković.

Trenutno četvrti tenišer svijeta je u drugom kolu prošlog Vimbldona izgubio od Marata Safina, ali kaže da je sada mnogo agresivniji na travi i da igra raznovrsnije nego ranije.

"Uvijek je uzbudljivo igrati na travi, jer vas ta podloga tjera da budete agresivni. Uoči Vimbldona želio sam da unapredim igru češćim izlascima na mrežu i korišćenjem slajsa. Ti udarci na travi mogu da budu veoma korisni".

Đoković je dodao da je uporedo sa unapređenjem igre, radio i na jačanje mentalne snage.

"Poraz od Filipa Kolšrajbera na Rolan Garosu je došao kao posljedica veoma lošeg dana. Ove sezone na šljaci sam igrao odlično i u Pariz sam otišao sa velikim očekivanjima i zato mi je taj poraz bio težak. Pokušao sam da izbjegnem frustraciju, ali je to bilo veoma teško".

Prošlogodišnji pobjednik Australija opena osvrnuo se na kritike kojima je bio izložen nakon što je ove godine u četvrtfinalu Melburna predao meč Endiju Rodiku. Taj duel igran je na temperaturi višoj od 40 stepeni.

"I sada mislim da ti komentari ni najmanje nisu bili fer. Ne volim da predajem mečeve i veoma su me razočarale izjave nekih kolega, jer oni veoma dobro znaju u kakvim uslovima se igra u Melburnu. Osim toga, ni organizatori mi nisu pomogli pravljenjem rasporeda, jer sam prethodnog dana igrao do kasno u noć", ponovio je Đoković.

"Poznato je da zbog zdravstvenih problema veliku vrućinu podnosim teže nego ostali igrači, ali nikada neću ugroziti zdravlje zbog tenisa. Kad god mi se u organizmu uključi alarm, predaću meč", zaključio je Novak Đoković.

(Tanjug, MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC