• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Liu Ksijang ne ide na SP

Kineski sprinter Liu Ksijang neće učetvovati na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, jer se još nije oporavio poslije operacije desnog stopala.

 ATLETIKA: Liu Ksijang ne ide na SP Izvor: MONDO

Trener kineskog sprintera Liu Ksijanga rekao je da će se bivši svjetski rekorder u disciplini 110 metara sa preponama vratiti takmičenjima u septembru i tako odbacio mogućnost da odbrani titulu svjetskog šampiona.

Svjetsko prvenstvo u atletici održaće se u Berlinu od 15. do 23. avgusta, a trener Suen Hajping rekao je da se Liju tek vratio treninzima poslije operacije desnog stopala koja je u decembru obavljena u Hjustonu.

On je dodao da će poslije ljekarskog pregleda krajem mjeseca biti poznato kada će osvajač olimpijskog zlata na Igrama 2004. godine u Atini moći da se vrati punim treninzima.

Rekao je i da će prvo takmičenje na kojem će Liu učestvovati biti Zlatni Gran pri, koji se u septembru održava u Šangaju.

"Ulažemo velike napore da Lijua vratimo u pravu formu, pa ne želimo da ga prije vremena natjeramo da učestvuje na takmičenjima", rekao je Hajping.

Liu zbog povrede nije odbranio olimpijsko zlato u disciplini 110 metara sa preponama prošlog ljeta na Igrama u Pekingu, kada se povukao sa starta trke. On je 2005. godine postavio svjetski rekord vremenom od 12,88 sekundi, ali je Kubanac Dejron Robles popravio najbolje svjetsko vreme za jednu stotinku.

Suen je rekao da nije siguran da li će Liu uspjeti da ponovi rezultate prije zdravstvenih problema, a 25-godišnji sprinter saopštio je da će se povući ukoliko se ponovo povrijedi.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC