• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BOKS: Delić na Vidovdan brani i napada titulu!

Proslavljeni banjalučki bokser Goran Delić na Vidovdan, 28. juna, na u Banjaluci braniće titulu u okviru UBO, a ujedno i napasti u verziji WBF.

 BOKS: Delić na Vidovdan brani i napada titulu! Izvor: MONDO

Banjalučanin, koji je vlasnik šampionskog pojasa u kruzer kategoriji Univerzalne bokserske organizacije (UBO), a ujedno će pokušati da se okiti titulom u jednoj od najjačih bokserskih federacija WBF, priprema se na Kozari za predstojeću Noć šampiona.

"Ovdje sam četvrtu godinu za redom, u miru hotela 'Monument' na Kozari. Uvodni dio priprema sam obavio na Jahorini. Pripreme su uvijek teške i naporne, ali dajem maksimum od sebe da se što bolje pripremim za meč, i za sada sve teče prema planu", rekao je Delić.

On je istakao da će biti veoma teško domoći se titule prvaka svijeta u VBF federaciji, ali je dodao da je sada idealna prilika da to uradi uz podršku publike, za koju ne sumnja da će doći u velikom broju.

"Branim titulu u okviru UBO i pokušaću se domoći titule pod okriljem 'VBF u kruzer kategoriji, jednoj od najprestižnijih bokserskih kategorija. Riječ je o federaciji koja je u prvih pet bokserskih federacija kada je u pitanju profesionalni boks. Ako mi pođe za rukom da se okitim titulom, ušao bih u društvo velikih bokserskih imena poput Roja Džonsa juniora, koji je u okviru VBF bio šampion od 2002. do 2004. godine", dodao je Delić.

Svjetska bokserska organizacija ponudila je Deliću trenutno najbolje rangiranog boksera za protivnika, Italijana Mikele de Mea, koji u profesionalnoj karijeri ima samo jedan poraz. Zbog načina na koji boksuje ima zaradio je nadimak "Ludi bik".

Nakon tri uvodne borbe i Delićevog meča, u "Noći šampiona" će nastupiti i kik-bokser Denis Marjanović, koji će napasti titulu šampiona Evrope u WKA federaciji, te kik-bokser Draženko Ninić, koji će pokušati da osvoji svjetsku šampionsku titulu, takođe u okviru WKA federacije. Njegov protivnik biće Marokanac Jasin Budruz.

Poslije borbi u "plemenitim vještinama" biće održan cjelovečernji koncert Lepe Brene, a spektakl će da uveliča i legendarni ukrajinski šampion Vitalij Kličko.

(MONDO/Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC