• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SL): Pobjeda i nad azurima

Vaterpolisti Srbije zabilježili su i drugi trijumf na završnom turniru Svjetske lige u Podgorici.

 VATERPOLO (SL): Pobjeda i nad azurima Izvor: MONDO

Poslije Japanaca, "potopljeni" su i Italijani - 6:4 (2:2, 2:0, 1:0, 1:2) i u četvrtak od 19 časova Srbija će se protiv SAD boriti za prvo mjesto u Grupi A.

Dobra igra u odbrani i odlični golman Slobodan Soro bili su kluč pobjede srpskog tima. Brine loša realizacija sa igračem više (samo jedan gol iz devet takvih napada), ali i pored toga "delfini" nisu dozvolili iznenađenje.

U odnosu na susret sa Japanom igrali se daleko ozbiljnije, angažovanije. Samo je prva četvrtina bila izjednačena, a poslije toga je srpski tim potpuno dominirao.

Pojačani Vanjom Udovičićem (nije igrao protiv Japana zbog smrtnog slučaja u porodici), srpski tim je u trećoj četvrtini stekao tri gola viška (5:2), a imao najveću prestekaodnost - 5:2, a Živko Gocić je u prvom napadu posljednjeg dijela i najvećih 6:2.

Tada su Italiijani iskoristili igrača više, postigli kasnije još jedan gol. Umorni Srbi su čuvali loptu i izdržali.

Tokom meča sa tribina bazena u Podgorici čulo se i skandiranje: "Kosovo je srce Srbije".

"Rezultat nam je bio je bitan ali ne i primaran u ovom meču jer nam je u ovom trenutku najvažnija igra. Svaki meč za ovu mladu ekipu Srbije je derbi, pa je takav epitet zasluživao i ovaj protiv Italijana. Ova utakmica bila je specifična i zbog toga što se trenutno i Srbija i Italija nalaze u istom 'sosu', imaju veoma podmlađene ekipe koje tek traže igru po kojoj bi bile prepoznatljive. U tom smislu, nama je najbitnije da iz duela u duel sazrijevamo kao tim, a u ovom susretu taj smo dio posla odradili kako treba", rekao je selektor Dejan Udovičić.

Slobodan Soro se zahvalio navijačima, a Duško Pijetlović je podvukao ozbiljan pristup meču. Dobio je i udarac po ruci, ali kaže da je "na to navikao".

Selektor Italijana Kampanja složio se sa kolegom Udovičićem da su dve reprezentacije u sličnoj poziciji.

"Kao i Srbija tek smo rekonstruisali tim i tek treba da pronađemo svoju igru. Pokazali smo više nego u prvom meču turnira ali to nije dovoljno za bolji otpor veoma talentovanom srpskom timu".

Bazen u Podgorici.
Gledalaca 600.
Sudije: Korizna (Poljska), Flehiv (Australija).
Igrač više:Srbija 9 (1), Italija 12 (2)

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Gak, D.Pijetlović, Nikić 1, Aleksić, Radjen 1 1, Filipović, Prlainović, Mitrović, G. Pijetlović.Selektor: Udovičić.

ITALIJA: Tempesti, Mistranđelo, Đorđeti, Buonokore 1, Galo 2, Felugo 1, Manjante, Rico, La Pena, Akardi, Di Kostanco, Fiorentini, Figari. Selektor: Kampanja.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC