• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: "Orlovi" uz trubače ka EP

Pobjedom nad Farskim Ostrvima 39:20, rukometaši Srbije napravili su pretposljednji korak na putu ka Evropskom prvenstvu u Austriji.

 RUKOMET: "Orlovi" uz trubače ka EP Izvor: MONDO

Rukometna reprezentacija Srbije slabo je odigrala prvo poluvrijeme, ali je u nastavku postala dio spektakla u dupke punoj zaječarskoj dvorani Kraljevica.

Pobjedom nad Farskim Ostrvima 39:20 (17:12), izabranici Jovice Cvetkovića napravili su pretposlednji korak na putu ka Evropskom prvenstvu u Austriji.

Ukoliko prvoplasirana Rusija u četvrtak u Zenici savlada Bosnu i Hercegovinu, sve će biti završeno i "orlovi" će obezbijediti drugo mjesto u grupi. U suprotnom, moraće da odigraju na pobjedu i protiv Italije, u subotu u Trstu.

Svjestan razlike u klasi, Cvetković je Faranima suprotstavio drastično podmlađenu ekipu, u kojoj su od značajnih igrača sa SP u Hrvatskoj našli mjesto samo Marko Vujin (najefikasniji sa šest golova), Žarko Šešum i Aleksandar Stojanović.

Šansu su dobile nade srpskog rukometa - Počuča, Holpert, Mešter, Rnić, Vilovski, Tubić, Đorđić, pa i nešto stariji Petar Nenadić, koji poslije godina obilježenih povredama i "lutanjem" traži povratak u šampionski ritam.

U prvom poluvremenu je kao posljedica neiskustva i želje da se uradi previše stvari odjednom, trpio rezultat. Gosti su posle dve uspješne kontre smanjili na samo 12:10 u 24. minutu, što je bio alarm za uzbunu.

Do odlaska na odmor opet je bilo pet golova razlike, kao u uvodnim minutima utakmice (6:1), a drugo poluvrijeme donijelo je egzibicionu partiju srpskog tima, praćenu zvucima limenog orkestra sa tribina.

Prednost je neprestano rasla. Faranima je trebalo deset minuta da prvi put u nastavku savladaju Počuču, a već u 47. minutu Srbija je imala duplo više golova na svom kontu nego protivnik - 28:14.

Maksimalnih "plus 19" zabilježeno je dva minuta prije kraja (38:19), a konačan rezultat 39:20 postavio je Petar Đorđić u posljednjim sekundama…

Srbija je iz devet utakmica sakupila 13 bodova - šest pobjeda i jedan remi, uz poraze od BiH i Rusije u gostima. Rusi imaju 14, a BiH 11 bodova, uz utakmicu manje.

EP u Austriji na programu je od 19. do 31. januara naredne godine.

(MONDO, arhivska fotografija: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC