• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer: Favorit sam, ko bi drugi bio?

Trijumf na Rolan Garosu dao je krila Rodžeru Federeru, koji uz dužno poštovanje rivala, sebe smatra najozbiljnijim kandidatom za osvajanje Vimbldona.

 Federer: Favorit sam, ko bi drugi bio? Izvor: MONDO

"Svaka čast ostalima, ali osjećam da imam igru, mentalni pristup i iskustvo da osvojim Vimbldon, i to ne samo ove godine. Čim doputujem u London počinjem da ulazim u to specifično stanje svijesti i kažem sebi: 'Idemo opet!' Potrebno mi je samo nekoliko sati da se osjetim kao kod kuće", izjavio je Federer.

On je prošle godine propustio šansu da osvoji "nezvanično prvenstvo svijeta" šesti put zaredom, izgubivši od Rafaela Nadala sa 3:2 u finalu za istoriju.

"I tada sam bio blizu, iako mi samopouzdanje nije bilo ni blizu nivoa na kojem je sada. Kako onda da ne smatram sebe favoritom?"

Federer kaže da je u posljednje vrijeme očvrsnuo i da se osjeća "većim muškarcem", jer je dokazao sebi i drugima da može da se izbori sa pritiskom.

"Morao sam da pokažem svoj borbeni duh više nego ikada. Ranije su svi bili uvjereni u moju dominaciju, a onda sam pokazao da mogu da osvajam trofeje i pod drugačijim okolnostima".

Švajcarac kaže da se pred početak Vimbldona osjeća "kao na krovu svijeta", iako je još uvijek drugoplasirani na ATP listi.

"Vrijeme između Pariza i Vimbldona je vrijeme kada hoćete da igrate najbolji tenis. Ako igrate dobro, plasman će doći sam po sebi. Biće mi potreban veliki napor da skinem Rafu sa vrha, jer on je postavio ljestvicu prilično visoko. Ali osjećam da sam poslije 14. grend slem titule bliži tom cilju".

Petnaestom titulom konačno bi prestigao Pita Samprasa i na najbolji način dočekao rođenje djeteta. Bilo bi to kao bajka, poslije čestih kriza i osporavanja koja je Federer morao da istrpi u posljednjih godinu i po.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC