• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Šampionke bez para i Evrope

Šampionke BiH, rukometašice Borca zbog besparice u klubu vjerovatno neće nastupati u evropskim takmičenjima.

 RUKOMET: Šampionke bez para i Evrope Izvor: MONDO

Osim izlaska na evropsku scenu Banjalučankama je čak ugrožena i dalja egzistencija, odnosno opstanak u narednoj sezoni u Premijer ligi BiH, ističu u ovom klubu.

Rukometašice Borca, kao osvajačice duple krune, imaju pravo da se takmiče u Kupu pobjedniku kupova u Kupu EHF, ali prema riječima direktora ŽRK Borac Ranka Gligorića, od takmičenja u Evropi vjerovatno neće biti ništa.

„Igračicama koje su izgarale na terenu da dođu do duple krune dugujemo tri plate, a novaca za Evropu, bez pomoći nadležnih institucija definitivno nećemo imati. A jedno kolo u evropskom takmičenju potrebno je oko 50.000 KM, a to je novac koji trenutno nemamo“, rekao je Gligorić za „Blic“.

Posljednja slamka spasa, kako ističu u Borcu mogla bi biti Vlada RS.

„Mi se nadamo da bi nas premijer Dodik mogao primiti i9 pomoći nam jer to vidimo kao jedini izlaz iz ove situacije“, dodao je Gligorić.

Ženski rukometni klub Borac očekuje i drastično smanjenje finansijske pomoći od strane gradskih i državnih vlasti, zbog čega je prema riječima Gligorića doveden u pitanje i opstanak Borca u Premijer ligi BiH.

Grad Banjaluka najavio je smanjenje budžeta za čak 50 odsto, a nakon zahtjeva Ministarstvu civilnih poslova BiH za pomoć od 150.000 KM na godišnjem nivou Borac je dobio odgovor da im može biti uplaćeno samo 10.000 KM.

„Ukoliko želimo zadržati igračice, moramo im izmiriti dugovanja ali i obezbijediti sredstva za narednu sezonu. Mi ekipu stvaramo osam godina a sada bi sve moglo pasti u vodu. Sa sredstvima koja su nam najavljena, mi bismo se u narednoj sezoni borili za opstanak u ligi“, istakao je Gligorić.

Situacijom u klubu nije zadovoljan ni trener Rade Unčanin, koji je istakao da je ekipa uradila sve što je trebalo, ali da ni nakon toga nema pravu podršku odgovornih ljudi.

„Osvojili smo sve što se moglo osvojiti u BiH i prebacili četverogodišnji plan. Sada kada bismo trebali napraviti najozbiljnije korake, razmišljamo da li ćemo uspjeti održati klub u životu. To je nedopustivo“, rekao je Unčanin.

Iz Borca su upozorili i da bi smanjenjem budžeta kluba, bila ugrožena škola rukometa „Pčelica“ u okviru kluba koju pohađa 270 djevojčica.

„One bi se našle na ulici. Raspuštanje ’Pčelica’ bila bi ogromna šteta ne samo za klub nego i za grad i kompletan ženski rukomet u BiH“, upozorio je Gligorić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC