• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Duško Pijetlović ide u Kataro!

Odlični centar Partizana i srpske reprezentacije Duško Pijetlović dogovorio prelazak u crnogorski Kataro. Klub iz Kotora ima para za obeštećenje.

 VATERPOLO: Duško Pijetlović ide u Kataro! Izvor: MONDO

Vaterpolo klub Partizan biće značajno oslabljen u narednoj sezoni!

Odlazak iz kluba najavilo je "dijete" crno-bijelih Filip Filipović, a sa Banjice ide i odlični centar Duško Pijetlović.

Trener Katara Mirko Vičević rekao je za MONDO da se crnogorski klub "dogovorio sa Pijetlovićem" i da bi saradnja trebalo da bude uspostavljena na tri godine.

Najmlađi vaterpolo klub u Crnoj Gori ima velike ambicije u narednim sezonama, a u tu viziju uklapa se i centar Partizana i srpske reprezentacije Duško Pijetlović, čiji brat Gojko Pijetlović, nekadašnji golman crno-bijelih, već dve godine igra u klubu iz Kotora.

Kataro je spreman i da plati visoko obeštećenje koje Partizan traži za Duška Pijetlovića, kojem nije istekao ugovor sa crno-bijelima.

"Sve radimo u saradnji sa Partizanom. U četvrtak imam sastanak sa Aleksandrom Šoštarom (jedan od čelnika VK Partizan), inače mojim nekadašnjim cimerom iz reprezentacije. Mi i nemamo mogućnost da angažujemo Pijetlovića, ako ne riješimo sve sa Partizanom, ali ne vidim nijednu prepreku da transfer ne realizujemo. Sve što Partizan traži po ugovoru, Kataro, odnosno naš sponzor je spreman da plati", rekao je Vičević, koji je ujedno i tim-menadžer tog kluba.

Duško Pijetlović je izrastao u vrhunskog vaterpolo centra. Za reprezentaciju je do sada postigao 99 golova, a nema sumnje da će na završnom turniru Svjetske lige u Podgorici, preći i kotu 100.

Prošle godine je na Olimpijskim igrama u Pekingu sa reprezentacijom Srbije osvojio bronzanu medalju.

U Kataru igraju još dvojica bivših vaterpolista Partizana - Đorđe Filipović i Slovenac Matej Nastran, a kotorski klub nedavno je angažovao i mađarskog reprezentativca Tamaša Vargu. Članovi ekipe su i poznati hrvatski vaterpolista Teo Đogaš, kao i Španac Havijer Sančez Toril.

Kataro će naredne sezone igrati u regionalnoj Jadranskoj ligi, što je obezbijedio plasmanom na treće mjesto u crnogorskom prvenstvu.

"Vjerujem da je to u interesu ne samo crnogorskog vaterpola. U svakom slučaju, nećemo obrukati crnogorski vaterpolo", poručio je Vičević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC