• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jurio ga Bernard Tomić, a on izabrao Anu Ivanović

Autor mondo.rs

Bivši selektor Srbije Dejan Petrović odbio je bogatu ponudu da trenira australijskog igrača kako bi se priključio stručnom štabu srpske reprezentativke.

 Jurio ga Bernard Tomić, a on izabrao Anu Ivanović Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Dejan Petrović bio je trener Novaka Đokovića, Jelene Janković, vodio je Dejvis kup tim Srbije od 2005. do 2007. a onda je odbio primamljivu ponudu da trenira Bernarda Tomića, Australijanca hrvatskog porekla.

Ko je Dejan Petrović?

Dejan petrović je bio juniorski reprezentativac i prvak Australije u kategorijama do 14, 16, i 18 godina, ali i svetski prvak u kategoriji do 14 godina. Najbolji plasman na ATP listi mu je 157. mesto u singlu 2000. godine i 116. u dublu 2001. godine. Učestvovao je na svim grend slem turnirima, a najveća pobeda u karijeri je protiv Lejtona Hjuita.

Stručnjak iz Kragujevca rešio je da se ne prihvati tog posla, jer je na Vimbldonu dogovorio saradnju sa Anom Ivanović, prenosi "Sport".

On će u stručnom štabu srpske reprezentativke naslediti Nemanju Kontića, sa kojim je Ana Ivanović nedavno okončala saradnju.

Petrović i Ana Ivanović postigli su dogovor o napadanju titula na turnirima na betonu u SAD, a zajednički debi očekuje ih 28. jula u Stenfordu, nakon čega će uslediti nastupi ina Rodžers kupu i Sinsinatiju, a zatim i poslednji grend slem sezone, US Open u Njujorku.

Dejan i Ana već su počeli sa pripremama na Majorci.

Dejan Petrović (36) rođen je u Adelejdu u Australiji, ali je nastupao za Fed kup reprezentaciju Srbije i Crne Gore, 2003. i 2004..

Bio je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije od 2005. do 2007. godine, lični trener Novaka Đokovića, Jelene Janković, Nikole Milojevića, a na nedavno okončanom Vimbldonu napravio je pravi bum vodeći Džimija Vanga iz Kineskog Tajpeha, 133. igrač na svetu, koji je posle tri uspešno odrađena kola u kvalifikacijama eliminisao Kolumbijca Alehandra Gonzalesa, pa zatim i Mihaela Južnjeg, a onda ga je povreda sprečila da pokaže više protiv Žoa Vilfreda conge u trećoj rundi takmičenja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC