• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski neurohirurg: Šumiju ću pomoći da prohoda

Autor mondo.rs

Darko Čudi, šef neurohirurgije u bolnici Dubrava tvrdi da ga je kontaktirala porodica legendarnog asa Formule 1 i da on ima načina da mu pomogne.

Doktor Darko Čudi poverio se hrvatskom "Jutarnjem listu" da ga je kontaktirala porodica Mihaela Šumahera u želji da mu pomogne da se oporavi posle teške povrede glave na skijanju, zbog koje je proveo više od šest meseci u komi.

MIHAELOVA BORBA ĆE DUGO TRAJATI

Korina Šumaher, supruga sedmostrukog šampiona Formule 1 obratila se javnosti otvorenim pismom tokom vikenda. "Zahvaljujem se od srca na svim dobrim željama i pozitivnoj energiji koju šaljete Mihaelu. Moram priznati da naš vaša saosećajnost zaista podstiče i dobro je znati da smo zajedno preživeli najgori period. Pred nama je rehabilitacija koja će jako dugo trajati. Ipak, verujemo da će u ovoj borbi, kao i tolike godine u Formuli 1, vreme biti Mihaelov saveznik", napisala je između ostalog Korina Šumaher.

 Šef neurohirurgije u bolnici u Zagrebu nije želeo da govori o detaljima Šumaherovog stanja, niti da daje bilo kakve prognoze, ali je spreman da mu pomogne tako što bi mu ugradio mikročip u glavu.

Doktor Čudi je sa svojim timom već ostvario odlične rezultate primenom duboke stimulacije mozga kod pacijenata koji su bili u vegetativnom ili minimalnom stanju svesti.

"Dvojici mladih ljudi stalo je srce, jedna devojka je doživela tešku saobraćajnu nesreću, dok je drugu udarila struja u kući. U svakom od tih slučajeva posledice su bile izuzetno teške. Pacijenti su bili u minimalnom stanju svesti, a jedna devojka je bila u vegetativnom stanju i uopšte nije komunicirala. Mladom Splićaninu u školi je stalo srce, a posle 75 dana ugradili smo mu stimulator u mozak. Poboljšanje se videlo već posle mesec dana. On je iz bolnice izašao sam, bez pomoći, a posle dva meseca je progovorio i prohodao", izjavio je doktor Čudi.

Mihael Šumaher koji je tešku nesreću na skijanju u Francuskoj doživeo krajem decembra, posle boravka u višemesečnoj veštački izazvanoj komi, probuđen je polovinom juna, a zatim je prebačen na kliniku u Lozanu na rehabilitaciju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC