• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfini": Istorija

Autor mondo.rs

Vaterpolisti Srbije istakli posle velike pobede u finalu EP da su im velika želja i zajedništvo omogućili da superiorno nadigraju Mađarsku i upišu se u anale tog sporta.

Vaterpolisti Srbije još jednom su obradovali naciju u nedelju uveče, kada su na prepunom plivalištu Marget Siget u Budimpešti pobedili Mađarsku u finalu i osvojili evropsko zlato.

"Delfini" su za razliku od nekih prethodnih mečeva to uradili u velikom stilu - "razbili" su odlične domaćine sa 12:7 i potvrdili zbog čega su već godinama u vrhu evropskog i svetskog vaterpola.

"Uživao sam u ovoj pobedi, koju smo ostvarili na prepunom Marget Sigetu. Održali smo čas vaterpola. Ovo smo zaslužili i niko ne može da nam oduzme ovu pobedu i sada uživamo u tome. Desio nam se mali pad prošle godine, ali smo sada dokazali da nismo zaboravili da igramo, pobedili smo u finalu veliku Mađarsku sa 12:7. To nije mala stvar i mislite o tome", rekao je za "Sportnetwork" Nikola Rađen i čestitao i Mađarima na fer igri, a zatim se zahvalio svima na podršci koji su bili uz ekipu na putu do zlata.

VEGE

Najbolji opis uspešno odrađenog posla možda je dao selektor Dejan Savić. Nije bio mnogo rečit, ali za to nije bilo ni potrebe, jer su njegovi puleni sve što su imali rekli u bazenu. "Samo ću reći VEGE. Na mađarskom to znači kraj", izgovorio je Savić posle velikog finala.

Stefan Mitrović istakao je da je Srbija ispisala novu stranicu istorije.

"Mislim da smo u hramu vaterpola, protiv Mađara, pred 7.000 ljudi pokazali ko smo i šta smo. Hvala svima u ekipi, jer ovo što smo mi napravili u finalu će ući u anale sporta. Možda su to za nekog teške reči, ali u vaterpolu dobiti svetskog prvaka pred njegovim navijačima ovako dominantno je nešto zaista neviđeno. Lično sam se istrošio posle polufinala sa Crnom Gorom, ali smo uspeli da se oporavimo, bili smo još jači u finalu i pokazali smo da smo velika ekipa sa velikim srcem", izjavio je Stefan Mitrović.

Andrija Prlainović veliku pobedu i zlatnu medalju posvetio je svom učitelju.

"Očekivali smo da ćemo odigrati dobro protiv Mađara, a ustvari smo odigrali briljantno. Bio je to najbolji meč Srbije u poslednjih nekoliko godina. Uz Zlato na SP u Rimu, meni je ovo najdraži uspeh u karijeri. I Kada je bilo teško verovali smo u uspeh. Medalju posvećujem svom prvom treneru koji je preminuo tokom turnira, Dušanu Bilasu Keši, zbog kojeg sam zavoleo vaterpolo", rekao je Prlainović i istakao da je malobrojna srpska publika sa tribina dala dodatni motiv selekciji Srbije za pobedu.

Debitant Sava Ranđelović takođe nije krio veliku sreću.

"Ovo mi je najlepši trenutak u karijeri. Debitovao sam i osvojio zlato i izuzetno sam ponosan što sam bio deo ove ekipe. Hvala svim saigračima što su me prihvatili na pravi način i nadam se da ću dobiti još prilika da se radujem", istakao je 21-godišnji Ranđelović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC