• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VAŠINGTON: Novi preokret umorne Bojane

Autor mondo.rs

Naša teniserka samo što je doputovala u "Di-Si" iz Bakua, još pod "džet legom", došla je i do druge pobede posle gubitka prvog seta.

Odlični rezultati za Bojanu Jovanovski u poslednje dve nedelje.

Posle finala turnira u Bakuu, naša teniserka brzo se adaptirala na "džet leg" i zabeležila drugu pobedu u Vašingtonu i to posle preokreta.

U prvom kolu turnira vrednog 250 hiljada dolara, Jovanovski je posle 7:6 u prvom, pobedila kvalifikantkinju Oliviju Rogovsku 7:5, 7:5 u naredna dva seta, dok je u drugom kolu dobila treći uzastopni meč protiv Rumunke Sorane Kirstee.

Posle 4:6, u prvom setu, Jovanovski je dobila naredna dva rezultatom 7:5, 6:3.

"Sorana je jak igrač. Morate da budete fokusirani, da igrate agresivno i da joj ne pružate šanse, jer ona uvek može da se vrati. Igrala sam dobro danas, naročito u trećem setu", rekla je Jovanovski.

Ona je gula 1:0 u setovima i imala brejk zaostatka u drugom, pre nego što je pronašla igru za plasman dalje. Preokret je napravila ekspresno, ne samo sa osvojenim drugim setom, već i rezultatom 4:1 u trećem - u toj seriji oduzela je tri uzastopna servisa protivnici.

"Naporno mi je, umorna sam, jer me udara 'džet leg' od puta iz Bakua. Samo što sam stigla, a već sam odigrala po tri seta u oba meča. Ali, borila sam se do kraja i srećna sam zbog toga".

Ona će se za ulazak u četvrtfinale boriti protiv Novozelanđanke Marine Eraković, koja je prethodne noći po našem vremenu pobedila Amerikanku Šelbi Rodžer rezultatom 6:3, 6:4. Biće to prilika za 22-godišnju Jovanovski da se revaršira četiri godine starijoj rivalki za poraz u Akapulku ove sezone, kada je bilo 1:6, 4:6.

U mečevima sa Kirsteom, Jovanovski je upisala treći uzastopni trijumf od poraza na birmingemskoj travi 2013. godine: Gvangžu, Peking, Vašington, pa sada vodi 4:3 u međusobnim duelima. Nadigra li i Erakovićevu, Srpkinja će u polufinalu ići na bolju iz duela Lusi Safarova - Kurumi Nara.

Nagradni fond na turniru u Vašingtonu iznosi 250.000 dolara, od kojih će 43.000 pripasti pobednici.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC