• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka čeka "pakao" u Njujorku

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta na putu do finala može da se sastane sa Iznerom, Marejom i Vavrinkom. Federer imao sreće.

Novak Đoković nije imao sreće u žrebu za Otvoreno prvenstvo SAD, mada bi po prirodi stvari protivnici trebalo da strepe od njega, više nego on od njih.

U prvom kolu sastaće se sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, koji je trenutno 80. na ATP listi, a potencijalni rivali nakon toga su mu Žil Miler iz Luksemburga (69) i Španac Giljermo Garsija Lopez (32).

Od tog trenutka stvari počinju da se komplikuju.

Đoković bi u osmini finala mogao da "naleti" na najtežeg mogućeg protivnika u toj fazi turnira, a to je američki gorostas Džon Izner (15).

Izner je specijalista za tvrde podloge i pokazao je kvalitet sa dve pobede u dosadašnjih sedam susreta sa Novakom. Savladao ga je u Indijan Velsu 2012. i Sinsinatiju 2013, ali je srpski teniser ove godine bio bolji u Indijan Velsu.

Teško i Lajoviću

Dušan Lajović u prvom kolu je izvukao odličnog servera iz Poljske Jeržija Janoviča, koji ove godine ipak ne pruža partije na nivou onih iz 2013. Ako ga pobedi, vrlo verovatno bi igrao sa još jednim teniserom sličnog profila - Južnoafrikancem Kevinom Andersonom.

Ne treba naglašavati ko bi u Njujorku imao podršku sa tribina.

U četvrtfinalu bismo mogli da gledamo reprizu "epskog" finala US opena iz 2012, između Đokovića i Mareja, s tim da i Britanac ima jako težak posao već od prvog kola. Na putu mu stoje Hase, Štepanek, Verdasko i Conga.

Ako bi sve išlo po planu, odnosno po plasmanu na ATP listi, Novaka bi u polufinalu sačekao Stanislas Vavrinka, a u finalu Rodžer Federer.

Švajcarski veteran ne samo da je imao sreće sa odustajanjem Rafaela Nadala, posle koga je postao drugi nosilac, već mu je žreb dodelio rivale koji teško mogu da mu naude u trenutnoj formi.

To su, redom: Matošević, Grot, Karlović, Fonjini, Dimitrov i Ferer.

U prvim komentarima na internetu, mnogi analitičari ističu da Federer ima odličnu priliku da popravi vlastiti rekord i osvoji 18. grend slem titulu - ali tek drugu u poslednje četiri godine, posle Vimbldona 2012.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC