• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Nehumana prednost Mercedesa!

Autor mondo.rs

Rozberg prvi, Hamilton drugi, a ostali? Dve sekunde sporiji po krugu.

Razlika između snage, brzine i mogućnosti Mercedesovih bolida i ostatka karavana Formule 1, ove sezone, jednostavno je neprijatna.

Piloti nemačkog tima, Niko Rozberg i Luis Hamilton, bili su dve i kusur sekunde brži od konkurenata.

U finišu treninga za Veliku nagradu Belgije, po kišnoj stazi Spa Frankoršamps, Rozberg je zabeležio bolje vreme od klupskog kolege Hamiltona i jedinog pravog rivala za titulu, pa je tako lider šampionata stigao do četvrte uzastopne pol-pozicije.

VN Belgije, 12. trka šampionata, počinje u nedelju u 12 časova i svi su izgledi da ćemo, osim u slučaju neke "besne" kiše ili karambola na stazi, gledati duel dvojice vozača, Nemca i Britanca.

Rozberg u trku ulazi sa 11 bodova prednosti u odnosu na Hamiltona (202:191), dok je treći Danijel Rikardo iz Red Bula, jedini vozač koji je uspeo da ostvari pobede (dve) ove sezone a da ne vozi Mercedes. Ipak, Rikardo neće startovati treći, već peti. Brži od njega bili su četvorostruki uzastopni prvak sveta Sebastijan Fetel, takođe iz Red Bula, kao i Fernando Alonso iz Ferarija.

Šesto vreme zabeležio je sjajni Valeri Botas iz Vilijamsa, koji je kompletirao treći red na startu.

Ljubitelji Formule 1 nadali su se da će mesec dana pauze između Velike nagrade Mađarske, na kojoj je inače pobedio Rikardo, a drugi bio Alonso, doneti napredak Mercedesovih konkurenata i nešto neizvesniji finiš sezone, ali izgleda da se dogodilo suprotno, bar prema rezultatima zvaničnog treninga.

Rozbergovo vreme 2:05,591, Fetelovo 2:07,717.

GENERALNI PLASMAN: Rozberg 202, Hamilton 191, Rikardo 131, Alonso 115, Botas 95, Fetel 88, Niko Hulkenberg (Fors Indija) 64, Dženson Baton (Meklaren) 60, Felipe Masa (Vilijams) 40, Kevin Magnusen (Meklaren) 37...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC