• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golić za MONDO: Bićemo još ozbiljnija ekipa!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Rukometaši banjalučkog Borca m:tel novu sezonu SEHA lige započeli su porazom u Bjelorusiji, ali prema prikazanoj igri, jasno je da Banjalučane očekuje uspješna sezona. O svemu za MONDO govori v.d. direktora crveno-plavih Nebojša Golić.

 Golić za MONDO: Bićemo još ozbiljnija ekipa! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Aktuelni rukometni šampion Bosne i Hercegovine, Borac m:tel iz Banjaluke, u prvom kolu nove sezone regionalne SEHA lige doživio je poraz u Bjelorusiji od Meškov Bresta 27:31.

Iako su crveno-plavi većim dijelom utakmice bili ravnopravan rival, u uvodnim minutama prvog i drugog poluvremena imali i prednost, na kraju je, ipak, slavio bjeloruski tim.

Nije bilo lako rukometašima Borca m:tel nepunih 12 časova nakon 1.500 kilometara dugog puta odigrati izuzetno zahtjevan meč.

"Nakon jako teško puta koji je trajao 17 časova i dolaska u Brest u tri časa ujutro, mislim da se u meču protiv Meškova nije moglo ni očekivati nešto više. Bili smo blizu iznenađenja, ali neke druge stvari su uticale da ne pružimo naš maksimum i zbog toga ostaje žal. Umor je učinio svoje. Momcima svaka čast na zalaganju, igrali su do posljednjeg atoma snage i moramo biti zadovoljni prikazanim u prvoj utakmici sezone", rekao je Golić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Banjalučane očekuje paklen raspored na početku nove sezone. Nakon dulea sa Bjelorusima, u petak u "Borik" stiže mađarski Vesprem, dok je već u srijedu, takođe u Banjaluci, na programu meč sa Vardarom iz Skoplja.

"Prva je utakmice, otvaranje sezone i još uvijek smo u fazi stvaranja. U prethodnih desetak dana izgubili smo i dva važna igrača, povrijeđenog Duška Hercegovca i Gorana Trkulju, koji je otišao u Španiju. Ipak, trebamo dići glavu gore, ovaj poraz što prije zaboraviti jer u petak nam dolazi Vesprem i trebamo se što bolje pripremiti za taj meč", poručio je prvi čovjek Banjalučana.

Srđan Trivundža, Milan Đukić i golman Stanko Abadžić ovog ljeta pojačali su redove Borca m:tel. Već u prvom meču pokazali su da će biti od velike koristi.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Trivundža je bio najefikasniji igrač crveno-plavih sa sedam pogodaka, Đukić je svojim dojučerašnjim saigračima dao četiri gola, dok je čuvar mreže Abadžić imao dobar nastup, pogotovo u prvom poluvremenu, kada je zabilježio nekoliko odličnih intervencija.

"Abadžiću nedostaje utakmica, s obzirom da prošle godine skoro nije ni igrao. On sigurno može još bolje, ali s vremenom će doći sve na svoje, jer poznato je da golmani kasnije ulaze u formu. Trivundža je odradio odlične pripreme. Već na turniru u Doboju pokazao je da je fizički spreman, u Brestu je to potvrdio, što može da nas raduje. Đukić takođe nije puno igrao prošle sezone, ali nedostatak fizičke spreme nadoknađuje velikom borbenošću i zalaganjem i sigurno će za nekih mjesec dana biti još bolji", uvjeren je Golić.

Banjalučane očekuje zahtjevna sezona, ali i niz utakmica sa kvalitetnim rivalima, što će igračima u crveno-plavim dresovima mnogo značiti na sticanju neophodnog iskustva.

"U narednom periodu moramo da popunimo rupe u odbrani i uvjeren sam da ćemo nakon toga biti još ozbiljnija ekipa. Imaćemo veću mogućnost rotacije i pokazati da smo zasluženo prvaci BiH i da zaslužujemo da igramo u ovako kvalitetnoj ligi kao što je SEHA", poručio je za kraj razgovora Nebojša Golić, v.d. sportskog direktora banjalučkog Borca m:tel.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC