• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Rozberg gledao Hamiltona kako vozi

Autor mondo.rs

Borba za šampionsku titulu se nastavlja - ovog puta Hamilton prvi, Rozberg drugi na startu. Hoće li biti revanšizma?

Veliku borbu dva vozača Mercedesa za titulu dodatno je zakuvao incident na prethodnoj trci šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Belgije, kada je Niko Rozberg bio odgovoran za sudar sa Luisom Hamiltonom, koji je Britanca izbacio iz poretka.

Nemac je potom stigao do druge pozicije, iza trećeplasiranog u generalnom plasmanu Danijela Rikarda iz Red Bula, i tako poveća prednost nad Hamiltonom na rekordnih 29 bodova ove sezone.

Rozberg, zapravo, nije ni mogao da se bori sa Hamiltonom ovog popodneva, jer je imao problema sa menjačem, što je moglo da dovede do kazne i pomeranja unazad pred start trke, da su mehaničari zamenili kompletan sklop na njegovom bolidu. Lider šampionata bukvalno se samo pojavio na stazi, izvezao tri kruga kako bi bio siguran da će imati bar drugo vreme (eto, tolika je nadmoć Mercedesa nad konkurencijom) i potom se vratio u garažu i odgledao kompletan trening.

S obzirom na to da je do kraja ostalo još sedam trka, računajući i sutrašnju Veliku nagradu Italije na kultnoj pisti Monca, Hamilton će morati odmah da počne da uzvraća udarce Rozbergu. Naravno, sportski, pobedama, a ne incidentima.

Ipak, da li će sve biti mirno kada se ugase crvena svetla na autodromu kraj Milana?

Hamilton je prilično lako stigao do pol pozicije, svoje pete ove sezone, a pored njega startovaće Rozberg, pobednik četiri uzastopna zvanična treninga i sedam ukupno do sada (inače, jedini koji je uspeo da stigne do pola pored Mercedesovih pilota jeste bio Felipe Masa iz Vilijamsa, u Austriji).

Treći će startovati Finac Valeri Botas iz Vilijamsa, trenutno peti u generalnom plasmanu, četvrti kreće njegov klupski kolega Masa, a iz trećeg reda počinju Meklarenovi vozači Kevin Magnusen i Dženson Baton.

Fernando Alonso iz "domaćeg" Ferarija je sedmi, a tek tada slede piloti Red Bula, aktuelni svetski šampion Sebastijan Fetel i sjajni Danijel Rikardo, jedini vozač koji je ove sezone pobeđivao Mercedese na trci, i to dva puta.



Kimi Raikonen, koji je odlučio da se povuče definitivno na kraju sezone, sa svojim Ferarijem zabeležio je tek 12. vreme.

Videćemo kakav će biti rasplet tokom trke.

GENERALNI PLASMAN:

1. Niko Rozberg (Mercedes) 220

2. Luis Hamilton (Mercedes) 191

3. Danijel Rikardo (Red Bul) 156

4. Fernando Alonso (Ferari) 121

5. Valeri Botas (Vilijams) 110

6. Sebastijan Fetel (Red Bul) 98

7. Niko Hulkenberg (Fors Indija) 70

8. Dženson Baton (Meklaren) 68

9. Felipe Masa (Vilijams) 40

10. Kimi Raikonen (Ferari) 39

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC