• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: U Rim sa pobjedom protiv Mađara

Vaterpolo reprezentacija Srbije ulazi u pravu formu pred najvažnije takmičenje ovog ljeta - Svjetsko prvenstvo u Rimu (od 20. jula do 2. avgusta).

 VATERPOLO: U Rim sa pobjedom protiv Mađara Izvor: MONDO

U drugoj utakmici na Unikum kupu u Njemačkoj, Srbija je pobijedila "vječitog rivala" Mađarsku 8:6 (1:0, 2:2, 2:2, 3:2) i sa dozom povećanog optimizma može da gleda ka Rimu.

Utakmice Srbije i Mađarske u vaterpolu uvijek su uzbudljive, neizvjesne, borbene, tvrde...Tako je bilo i ovog puta, na turniru u Njemačkoj, gdje je utakmicu pratilo čak 4.000 ljudi.

Odbrana srpskog tima donijela je prevagu u duelu protiv Mađara i bila još jednom najjače oružje srpskog tima. O tome govori i podatak o situacijama sa igračem više - Mađari su dali samo dva gola iz devet takvih napada. Doduše, ni realizacija Srbije sa igračem više nije bila dobra: dva gola iz 12 pokušaja.

Srbija je povela 1:0 u prvoj četvrtini, golom Vanje Udovičića, a potom je, početkom druge Andrija Prlainović lob udarcem povisio na 2:0. Međutim, novi igrač crnogorskog Katara Deneš Varga je sa dva gola anulirao prednost "delfina".

Tim Dejana Udovičića potom je ponovo otišao na +2, golovima Filipa Filipovića i Nikole Rađena, Gergelji Kiš je smanjio na 4:3.

Svojim drugim golom na meču, Prlainović ponovo donosi Srbiji osjetniju prednost, ali je Gergelji Kiš ponovo savladao za 5:4.

Golovima Filipovića i Vanje Udovičića, "delfini" su prvi put na meču napravili tri gola prednosti - 7:4. Mađari potom smanjuju preko Sivoša, ali je Živko Gocić "vratio" na 8:5. Sve što su Mađari uspjeli da urade bilo je da postignu samo još jedan gol.

U nedjelju, srpski tim igra poslednji meč na turniru protiv Australije. Njemačka je u 2. kolu dobila Australiju 10:7.

Tabela poslije 2. kola:

1. Srbija 2 2 0 0 22:12 6
2. Mađarska 2 1 0 1 15:14 3
3. Njemačka 2 1 0 1 16:21 3
4. Australija 2 0 0 2 13:19 0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC