• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promašili skretanje, pa metroom do cilja

Autori mondo.ba Autori Agencije

Vodeća trojica trkača na polumaratonu u indijskom Bangaloru promašili su skretanje, da bi na kraju bili promorani da na cilj stignu metroom i to pošto su prolaznike molili za novac za kartu.

Maratonci Sureš Kumar Patel, Iterđit Patel i Metju Sodži su na trci, koju je zvanično otvorio olimpijski šampion Etippljanin Hajle Gebreselasije, promašili skretanje na 16. kilometru trke, prateći zvanični automobil koji je pogriješio.

Poslije pretrčanih 20 kilometara organizatori su ih konačno zaustavili i rekli im da trče u pogrešnom sjmeru, tako da su oni morali da pozajme novac za kartu za metro od gledalaca, kako bi stigli na cilj.

"Nije bilo sudija na dijelu puta gde je navodno trebalo da skrenemo. Pratili smo zvanično vozilo i nakon pretrčanih 20-ak kilometara nadali smo da ćemo uskoro stići na cilj, kada su nam zvaničnici rekli da se okrenemo. U tom trenutku više nije bilo smisla trčati i odlučili smo da odustanemo. Nije mi toliko žao zbog izgubljene nagrade, koliko zbog poniženja koje smo doživjeli", rekao je za "Tajms od Indija" jedan od maratonaca Inderđit Patel.

Sodži Metju, bivši azijski šampion u kros-kantriju bio je razočaran jer se nije našao na podijumu.

"Sureš Kumar je bio u vođstvu, ja sam bio nekih pedesetak metar iza njega, a pratio me Interđit, sišli smo sa mosta kada je par zvaničnika došlo do nas i rekli su nam da se okrenemo. Sureš i ja samo stali, a morali smo da molimo za dvadeset rupija jer nismo imali novca kod sebe. Srećom nekoliko ljudi koji su džogirali su nam pomogli i odveli nas do najbliže metro stanice”, rekao je Sodži.

On je dodao da je odmah stao i Interđit uvidjevši da se desila greška.

“Poslije nekih 15 kilometara počeli smo sumnjati da li je ruta ispravna jer smo vidjeli samo oznake maratona, ne i polumaratona. Ali pratili smo zvanično vozilo i najmanje devet trkača je pogriješilo”, rekao je Sodži.

Među onima koji su promašili skretanje, bio je i Bi-Si Tilak, ali se on brzo ispravio in a kraju završio polumaraton kao treći.

“Trčao sam najmanje jedan dodatni kilometar”, priznao je Tilak, prenosi “Tajms of Indija”.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC